Fakta om Silvergaze aka Sigge.   

 
Namn: Silvergaze    Smeknamn: Sigge     Ras: Jorvikisk Ponny
   Kön: Valack     Ålder: 15     Inriktning: NH/trickträning samt lägre hoppning.  Ägare: Juliette Stardawn
___________________________________________________________________________
 
Låt mig få presentera Silvergaze, eller Sigge som hans tilltals namn är. 
 
Silvergaze föddes den 4 november 1997. Han föddes upp på en mindre gård bortanför Södra Jorvik och skeppades i tidig ålder till ett mindre privatstall. Det var en flicka i en familj som fick Silvergaze och älskade honom av hela sitt hjärta. Han var allt för henne och hon var allt för honom, han litade fullständigt på henne. Tillsammans med hennes pappa, hjälptes dom åt att rida in Silvergaze och han såg ut att bli en lovande ridponny. Men i en hemsk olycka omkom den unga flickan och det gjorde för ont att ha kvar Silvergaze på gården, så han såldes. I den här åldern så var Silvergaze 10 år. Han såldes till en ridskola och fungerade bra som barnponny en lång period innan han insåg att han inte kunde gå i dom rutinerna. Han blev envis, tjurig, bockade, skuttade och tvärvägrade oavsett vad. Ridskolan kunde inte ha kvar en sån bråkig ponny så dom sålde vidare honom till ett stall dom trodde var bra. Oj så fel man kunde ha. På grund av Silvergaze's små hyss som han gjorde då och då, blev han piskad och fick minskad mat så fort han vägrade göra något. Det gick så illa att när några personer inspekterade stallet och upptäckte honom, tyckte dom att det var bäst att låta han springa vidare på trappalanda. Men de såg hans glöd att vilja överleva så dom lät djurskyddet ta hand om honom.
Efter det när han var i gott skick, fick han säljas på en auktion i Fort Pinta.
Det var just där som Juliette hittade honom.
 
 
Silvergaze är en envis, lättlärd, smart och skygg ponny som tros ha ett hjärta av guld när man kommer honom nära. Fast sina 1.37 cm i mankhöjd kan han verka ganska kaxig mot de större hästarna. På grund av händelsen innan auktionen, så litar han inte på människor och blir nervös av för mycket djur & människor. Han är en enmansponny och kräver att man försöker vinna hans tillit. Men trots att han blivit behandlad illa av vissa, är det inte omöjligt att få han att lita på dig. Längst inne, är han en mysig och charmig ponny som förtjänar massor av kärlek. Sigge är just nu under fortsatt träning av Juliette Stardawn och kommer senare utvecklas till en trickträningsponny först och främst. Men hon försöker även få honom att känna samma känslor till henne som med den lilla flickan som hade honom först och skapa det där "bandet".
 
Silvergaze har en avkomma och har aldrig hunnit tävla, utöver klubbtävlingar i hoppning.
 


Sylvie Yellowstone

Dem är för söta med knoppar ♥ ♥

Svar: Visst är dom omg ♥♥
Juliette Stardawn

2013-08-22 / 21:01:25
BLOGG: http://sylvieyellowstone.blogg.se
Diana Flowerpie

Varför skriver man hela tiden "aka"? Typ Sivlergaze AKA Sigge? har aldrig fattat! :C Men guu vá söt!

Svar: Hm hur ska man förklara, typ aka är ett annat namn som dom också använder! :)Typ Silvergaze AKA (kallas även) Sigge :) Hoppas du förstod haha ♥
Juliette Stardawn

2013-08-22 / 21:12:31
Diana Flowerpie

Jaha! Nu fattar jag! Tack! :D

2013-08-23 / 08:15:07
Kate Mistwood

Haha, min starthäst heter också Sigge ;D

Svar: YAY twins 8D
Juliette Stardawn

2013-08-24 / 14:29:38
BLOGG: http://katemistwood.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn här:
Kom ihåg mig? ♥

Din E-postadress: (kommer ej publiceras!)

Har du en blogg?:

Din fina kommentar:

Trackback