Kvällstid i SSO.   

Dom tiderna på dygnet i SSO som är mina absoluta favoriter, är tidigt på morgonen då solen precis gått upp eller på kvällen när solens sista strålar försvunnit bakom horisonten. Det är då stjärnorna smyger fram och det blir så tyst och lugnt runt omkring en.Inte en massa personer som springer kors och tvärs över en. Vackert är kanske rätt ord och jag älskar att ta en spontan uteritt vid den här tiden, då man bara rider omkring och njuter.
 
 
Nä, natten i SSO är riktigt fin och jag älskar hur dom verkligen gjort att solen följer samma tider som IRL. Solen går upp en viss tid, går ner en annan. Om det inte fanns, så skulle det troligtvis vara skinande sol varje dag hela tiden... Hoppas fler än jag gillar natten i SSO, för den är verkligen speciell!
 
 
 

   Citat för dagen ~   

 

   Hagbus i Valedale   

För ungefär två dagar sen, så red jag och min goda vän Sylvie Yellowstone och hennes häst Stormborn till Valedale. Vi red dit barbacka och det var jättemysig stämning. Speciellt när vi kom in i Hollow Woods området, där alla högresta träd omringar en och de svaga solstrålarna pressas fram genom trädkronorna. Den skogen är så vacker och man kunde höra hur Airwalker frustade nöjt och spetsade öronen när vi kom in dit.
 
Sylvie hade fått tillåtelse sen tidigare av Claire att få släppa Stormborn där, då dom sovit över där förut. Men för Airwalker var det första gången och jag checkade så att det var okej! När vi fått klartecken av Claire så släppte vi dom. Och vilka glädjeskutt och stoj det blev! Airwalker bockade, skuttade och kastade sig åt sidan innan han och Storm satte av i full fart. Man fick passa sig så man inte stod i vägen, annars blev man översprungen av två lyckliga tokhästar!
 
Passade på att ta fram kameran och dokumentera deras lek och stoj, men dom var svåra att fånga på bild. Dom stod nästan ALDRIG still.. :S
 
 
 
 
Oavsett så tror jag att både jag och Sylvie är eniga om att dom blev bra kompisar, Storm & Walle. Jättekul att se då Airwalker mest höll sig för sig själv förut och kände sig hotad av främmande hästar. :)

   Jag skulle bara vilja säga:   

TACK!
Till alla er som läser & kommenterar min blogg. Ni allihopa är guldvärda och jag har inte hunnit säga det förut. Det är pga. era fina kommentarer och att ni fortsätter klicka in här som jag fortsätter att blogga. Utan er hade jag nog inte haft kvar Jstardawn.blogg.se..
 
Varenda en av er besökare som varje dag, kikar in här, är jag tacksam för och jag läser varje kommentar jag får. Plus jag försöker alltid svara på dom så gott jag kan. En till sak som gör att jag får ännu mer energi att blogga, är när nån av er vågar er fram till mig. Säger att ni gillar min blogg eller andra positiva, fina saker. Oh, de ger verkligen ett leende på mina läppar, det kan faktiskt göra min dag!
Jag bloggar för att det är roligt, men när man får fin respons så blir man ännu gladare!
 
TACK, TACK, TACK!
 
EN TILL SAK:
Jag vet att vissa sällan får kommentarer på sina bloggar, och jag försöker kommentera då och då på varje persons blogg som kommenterar min blogg. Eftersom för vissa kan det betyda JÄTTEMYCKET när nån kanske bara kommenterar ett åsiktsinlägg, lämnar en positiv kommentar om designen osv.
Och eftersom jag vill att fler ska känna den där "glädjen" att nån faktiskt vill kommentera och ge respons, så kommer jag göra det oftare. Jag gör jättegärna goda gärningar för andra personer och nu är det min tur att ge tillbaka till er!
 
För det finns många, fina SSO bloggar som jag tycker fler borde ge respons på!
Så nu ni! Nu får ni se upp i kommentarsfälten för nu kommer jag :D
 

   Historien fortsätter - onsdagsuppdatering V.31   

Hejsan alla!
- Den spännande historien fortsätter i denna veckas uppdatering!

Nya uppdrag:
- Spännande saker håller på att hända på Jorvik! Rid till Elizabeth och prata med henne!

Prata med Elizabeth!
Prata med Elizabeth!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
____________________________________________________________
 OMFG JAAAAAA ÄNTLIGEN! Det är nog det här alla har gått runt och suktat efter hur länge som helst! Mer uppdrag! Men tror dock inte jag kommer kunna göra dom ännu eftersom jag ligger efter med Solens cirkel träning hehe.... :)
 
INGENTING, eller jo kanske att jag inte kan göra dom :S

   Vad tror ni händer?   

 
Jag hoppas på fortsättning på huvuduppdragen, såklart, eftersom dom är dom absolut roligaste uppdragen!
Sen så hoppas jag på fler frisyrer till både hästar och människorna :)
Ev. nya hästraser, men de tror jag dock vi inte kommer få då vi fått nya hästar nyligen.
Plus SÅKLART att södra Jorvik ska öppnas!

   Ridlektion med CH   

Kom precis hem till Vingården efter ett väldigt intressant, men rolig lektion för Anna W.
Vi skulle rida dressyr och träffades utanför ridhuset för samling. Och vi blev ganska många = roligare!
 
När vi skulle ställa upp på medellinjen ibörjan var de K A O S. Folk red in i varandra, efter varandra osv, men de löstes snabbt och vi kunde fortsätta med lektionen som tur va! :)
 
Vi värmde upp i skritt, gjorde volter och halter för att få hästen mer uppmärksam och se att den lyssnade på oss. Airwalker var lite seg efter tidigare uteritt men samspelade med mig iallafall!
Vi travade och gjorde snett igenom, fattade nån arbetsgalopp och jobbade dom.
 
 
Avslutade hela ridlektionen med att rida vid klipphäran och tog en galopp på åkern vid Silvergladebyn. Det kunde varken jag eller Airwalker tacka nej till, trots att vi båda var utmattade efter dagen.
Otroligt roligt var det och den här klubben är så go!
 
 
 
 
+ sa jag farväl av Anna's fina häst Fireblaze "Lassie". Väldigt tråkigt, men så är de ibland.. :(

   Ritten med Airwalker.   

Nu är jag hemma på Vingården igen och kan meddela att jag inte trillade av idag haha!
Vi skrittade ut från Vingården, travade över Steves och fortsatte mot korsningen vid Firgrove bron, där stannade vi och busade runt. Passet var inte meningen att vara något ansträngande utan mest för se att han fungerade
som han skulle :)
 
Väl där tokgalopperade vi omkring och han frustade nöjt till och från. Lite glädjeskutt och nån gång sparkade han bakut, men mer än så var det inte. Min lilla knäpphäst!
Jag ville såklart bjuda er på lite bilder och jag frågade en jättesnäll kvinna som promenerade, om hon inte hade lust att knäppa ett par bilder. Det kunde hon och här är bilderna:
 
 
 
 
Nu ska vi båda vila tills han får följa med mig på dagens lektion med CH :)

   Mobilbloggar från hästryggen.   

Hej, är just nu ute och rider Airwalker. Superfint väder fortfarande så jag passar på att rida ut mot Fort Pintas område och jobba honom! Uppdaterar er senare!
 
Tog nyss två bilder ifrån när vi red ut från Vingården:
 

   Har man skills..   

..så har man. Skulle hoppa över stenmuren men istället så fastnade jag i den. Kunde inte röra mig och var tvungen att ringa hem... Och de här är inte första gången ska ni veta :S
 

   Hissinlägg - om SSO   

Nu kommer äntligen hissinlägget som jag skjutit upp ett tag, ursäkta för de!
Kom ihåg att detta är mina åsikter och tankar och ni behöver absolut inte ha samma tankar som jag!
 
Häst jag hissar är: Måste säga friesern. Inte bara för att den rör på sig när man står still eller att manen rör sig när den går, utan för hur själva hästen ser ut. Om man tänker på hur svårt de är att göra dom här hästarna så realistiska som möjligt, tycker jag dom lyckats oerhört bra! Dom har fått med den kraftiga byggnaden, hovskägget (fasten de ser liiite mysko ut), vågiga långa manen och svansen.  Ett + att de kom i tre olika nyanser av svart också, så man fick välja! Friesern är en hästras jag alltid gillat och när dom kom till SSO dröjde det inte många dagar innan jag själv hade min egna frieser, Jewelmist! :)
 
Championat jag hissar är: Gyllenåsarnas & Fort Pinta, jag tycker själv att dom är väldigt roliga championat, fast jag bara tävlat i GÅC cirka 2 gånger. Det slutar aldrig riktigt som man vill och är spännande helt enkelt tills man hittat knepen att ta sig runt! Hiss till dom loppen!
 
Område i SSO som jag hissar är: Måste säga Gyllenåsarnas dal/Fiskebyn, för jag tycker det är så mysigt där och alla fina färger. Jag menar, har ni sett himlen? Wow. Plus att det finns många affärer där och många dekorationsshopper! Man hittar de mesta man letar efter där! Älskar att galoppera med mina hästar på stranden vid Stall Gyllenbladet. Så fint *-* 
 
 
Lopp som jag hissar är: Trädgårdsloppet hos Björn & Agnetha. Åh jag bara älskar den banan, haha. Har ingen aning om varför, men kanske för att den är så mysig och fin med alla fina hinder & blommor? I vilket fall tummen upp för den!
 
Hästutrustning jag hissar är: Måste vara de vita & svarta benlindorna. De vita benlindorna finns i Fortpinta och det svarta i Fiskebyn. Jag äger själv båda två och jag vekligen älskar dom! Lätt att piffa upp en outfit med och lätta att matcha de mesta till. Om ni inte redan äger dessa, spring och köp dom! Ni kommer inte ångra er ;)
 
Klädesplagg jag hissar är: De rutiga ridbyxorna som finns i olika färger lite överallt i SSO. I loooooove them!
De är snygga, stilrena, lätta att matcha med det mesta och är ett måste i SSO's garderob! Åter igen, spring och köp dessa godingar. Spara kan ni göra sen! ;)  Dessa är de jag själv äger, men de finns fler!
 
Funktion i SSO jag hissar är: Hästfunktionen. Jag älskar idén med att man kan ha flera hästar, köpa och sälja dom hur man vill. Kul att man kan ha 8 hästar just nu istället för att endast ha sin starthäst. Man skulle bli lite less efter ett tag :S En till sak är att de kommer nya hästraser ibland med olika färger. Utan den här funktionen, skulle jag inte ha Snowkiss, Airwalker eller Jewelmist...   MEN stor hiss till hästfunktionen!

   Dagens planer ~   

Godmorgon på er haha, idag är det verkligen ett skitväder rent ut sagt. Grå himmel, åska och spöregn :(
Men då blir de kanske extra mycket bloggning istället, yay!
Idag så ska jag iallafall påbörja min redigering av andra elementen - jord så kanske den kommer upp senare idag. Sen så ska jag levla Snowkiss för jag ligger otroligt efter med det... Sen vara med på Anna's ridlektion för CH och rida ut på Airwalker :) Där har ni mina planer!
 

   Vad är det här?   

Jag visste att de fanns massa olika slags saker i Valedale. Jag hade precis vant mig med alla druider, deras magi osv. sen ser jag den här besten vid Hollow Woods loppet. Var tvungen att stå en stund och smälta det jag såg. Konstigt att ingen annan än jag reagerade på denna två hövdade filur.. :S
 
 

   De 4 elementen - vatten   

 
 
Klar med första elementbilden, vilket var vatten. De här är min egna tolkning av vatten vilket resulterade i snö och is. Det blev lilla Snowkiss som fick agera modell och de var jobbigt kan jag lova er... Glad att det är över!
Jag tänkte först göra om Wera till en ren, men orkade inte så behöll hornen ändå! Bilden blev inte riktigt som jag tänkt, men gillar åtminstonde fantasykänslan man får haha.
Om ni har tur kanske ni ser, denna häst uppe vid Valedale en vacker dag...
Hoppas ni gillar bilden, så kommer snart tre till ;)
 
Oh här är "före" bilden också, så här såg bilden ut ifrån scratch och innan jag började redigera den.
 
Ganska stor skillnad va? Tycker jag utvecklas mer och mer, eller vad säger ni?
Vad tycker ni om min redigerade bild? Kan ta kritik! :)

   Sneakpeak på bilden - vatten   

Hoppas ni gillar de ni ser ;) Är dock långt ifrån klar, så lär sitta uppe hela natten! :D
 

   Redigeringstema: Elementen   

Jag har fått världens bästa idé i mitt huvud. Jag ska med hjälp av mina fyra fina hästar redigera olika element.
Som ni vet så är elementen vatten, eld, jord och luft! Så jag kommer ha en häst till varje element och koppla bilden till t.ex. vatten! Jag är super taggad på det här och jag ska redan ikväll börja med första elementet, vatten - eller mer åt is och snö hållet meeeeeen ja :3
 
Håll utkik så kanske jag lägger ut WIP (Work in progress) bilder på bloggen ;)
 

   Det här med att fiska..   

är inte min grej. Jag AVSKYR att fiska och har bara fiskat omkring 3-4 gånger. Hmm, kanske därför jag bara är neutral med Jorviks Fiskeklubb? Haha skäms på mig...
 
Jag blir helt lost när han säger att jag ska fiska en speciell sort och vet inte alls vart jag ska gå..
Jag måste ha fiskekarta om jag ska kunna fiska överhuvudtaget. MEN här slutar inte mina problem, nej nej.
 
Jag är för ivrig när man ska fiska upp fulfiskarna också... Failar sönder och vill bara kasta i hinken och fiskespöt.
Det värsta är när jag ser folk som kommer bredvid mig och är klara på bara nån minut medans jag själv stått där i minst 10 minuter och försökt få upp en ynka fisk. Då blir jag ännu mer irriterad. :(
 
Tummen ner för att fiska, men dock så tjänar man över 100 js på att fiska... gah.
Hoppas jag inte är ensam om att vara urdålig på att fiska, hehe :)
 
 

   Citat ~   

 

   Dagens planer:   

Hej! Eftersom det är så otroligt fint väder idag igen, så kommer jag ligga på stranden större delen av dagen ;)
MEN jag kommer fixa två-tre tidsinställda så ni har nått nytt att kika på! Bra va?
Sen så kommer jag levla Snowkiss idag, ev. tävla nått championat, skriva hissinlägget för typ 3434 gången m.m.
Då vet ni hur dagen ser ut, ciao!
 

   Att läsa och ta in åsiktsinlägg:   

På de allra flesta SSO bloggar så bloggar folk om sina åsikter. Det kan i stortsett gälla om vad som helst. Men oftast rör de ämnet SSO såklart! Jag själv älskar att hitta nya saker att skriva mina åsikter om, för jag älskar att skriva - om alla möjliga saker!
 
Men framförallt, älskar jag att läsa om folks åsikter och hur dom ser på saker!
Det finner jag intressant och om det rör sig om hur folk bloggar, vill jag gärna se över mina inlägg och kanske fundera på om man kanske göra en liten justering för att förbättra sina inlägg ÄNNU mer.
Såklart behöver man absolut inte ändra sin bloggstil bara för nån annans åsikt ska stämma in, men hos mig får jag en tankeställare och ser över hur jag skriver. Kanske hjälper den här bloggarens åsiktsinlägg mig hur jag kan få mina inlägg ännu mer realistiska, intressanta och roliga att läsa?
 
Speciellt ridpass-, outfit-, championat- & övriga såna inlägg älskar jag! I just såna sammanhang kan man se över hur man skriver. Åter igen, behöver man absolut inte göra det och fortsätta köra på sin grej. Tro inte nu att jag ändrar mig så fort nån skriver ett åsiktsinlägg om t.ex. ridpass! Haha nej inte alls, jag skriver fortfarande hur jag vill och skriver på det sätt jag tycker känns bekvämt :)
 
I mina ögon är åsiktsinlägg en rejäl HISS och jag tycker fler borde blogga om det!
 
(hoppas ni fattar nått av vad jag skrev :S)
 
 

   Terrängpass med Wera.   

Som ni kanske vet, är min häst Snowkiss endast 4 år och är fortfarande väldigt grön i ridning. Mina planer för henne är att senare kunna utbilda henne till en fälttävlans häst och terräng är en stor del av den grenen. Så idag hörde jag med Andy i Firgrove om det var okej att jag körde en litet pass med henne i inhägnaden där fåren går. Såklart gick det bra och vi gav oss iväg mot Firgroves fina trakter. 
 
Varför jag valde att träna ett pass med Snowkiss i inhägnat område, är att jag inte vet hur hon kan reagera. Jag har inte hunnit testa henne i terrängen ännu och både omgivningen och hindrerna kan verka skrämmande, fast hon är en relativt modig unghäst. Plus jag ville starta med de låga, lätta hindrerna för att vänja henne.
 
Det första Wera reagerade på var fåren som befann sig i området. Redan då kände jag hur hon blev stirrig, spände sig och vägrade röra sig en millimeter. Det bästa var att vänta ut henne och låta hon vänja sig med dom ulliga läskiga små filurerna. När sedan ett får kom emot oss, väntade jag mig att hon skulle bli rädd och skena iväg. Att helt enkelt hennes vildhästs instinker skulle ta över. Men oj så fel jag hade! Istället nosade dom nyfiket på varandra och efter en stund kände hon sig så pass säker på fåren, att vi kunde börja vårt planerade ridpass.
 
Jag värmde upp i skritt, sen arbetstrav och till slut arbetsgalopp. Jag gjorde lite volter i båda varven för att mjuka upp henne yttligare innan vi satte igång med träningen. 
 
 
Snowkiss är en stark häst, det kanske man inte tror men hon har en vana att dra ner huvudet när hon galopperar, ta bettet och ta över kontrollen. Något som gör att jag får väldigt ont i händerna att jämnt hålla emot och försöka få tillbaka kontrollen. Det har hänt att hon har gjort sönder mina ridhandskar för att tyglarna dragits mot dom, när vi haft vår lilla "dragkamp"...
 
Höbalar kändes som ett självklart alternativ då dom är låga, inte är skadliga om hon skulle slå i fram eller bakbenen och ser inte läskiga ut. Så vi styrde mot första höhindret och hon tog ett galant språng, lyfte bakbenen och seglade över det. Jag var glad över att hon ännu inte fått de här jobbiga beteendet när hon drar ner huvudet efter varje språng.
 
 
 
Vi fortsatte, hinder efter hinder. Det fortsatte i samma glada mönster!
Men efter de två sista hindrerna, blev hon spänd, het och studsig. Då kände jag att det var dags att avbryta och bege oss hemåt. Jag är väldigt nöjd över terrängpasset med Wera, då hon inte krånglade allt för mycket. 
Idag slapp jag den jobbiga värken i händerna som jag brukar få;)
 
_______________________________________________________________
 
Jag försöker skriver mina ridpassinlägg mer realistiskt, mer som en berättelse och då kan dom bli lite längre. Hoppas ni gillar mitt nya sätt att skriva och att ni inte har nått emot lite längre ridpassinlägg :)

   Borta idag med..   

Igår sov jag borta hos min bf sååå därför kunde jag inte uppdatera er nått, sorriiii :C
Men iallafall, så ska jag på dop idag och räknar med att jag kommer hem kring 5-6 nån gång, då ni..
Då blir de en fet uppdatering med inlägg! ;)
Peace out så ses vi!
 
 

   Halft bloggfri dag today!   

Idag så ska jag ligga på stranden större delen av dagen, sen på kvällen vara med kompisar. Det är så himla fint väder här uppe så jag vill ta vara på det och vara med mina nära vänner så mycket det går innan skolan börjar!
Hoppas ni förstår så kommer det ev. inlägg senare mot kvällen om jag inte hinner slänga in nått tidsinställt ;)
Ha det bra fina ni, så hörs vi!
(Arkiv bild på uteritt med Walle)

   Back to normal   

Nu har jag äntligen ändrat tillbaka mitt smink så som det var när jag skapade gubben!
 
Jag gillar sotningen vid ögonen samt pricken brevid munnen, dock vet jag att vissa tycker just den dära pricken är fult ;)
Blev lite less på att bära de rosaaktiga sminket så bytte tillbaka för ynka 10 sc!
 
 
 

   Sa du haj?   

Idag gjorde jag uppdragen hos smugglarna Rob & Bob, lite efter jag vet hehehe.. Men iallafall så är saken den, att enda sen jag såg massa spoilers om det här uppdraget på en massa bloggar, så såg jag fram emot en sak.
 
Nej, inte att komma till den nya platsen, inte heller att få en present i slutet av hela uppdraget.
Utan att få se hajen.
Haha, låter super löjligt men jag tycker den är så himla söt och skulle lätt kunna simma runt vid Gyllenbladet med den ;) Nä, jag vill ha en haj. Punkt slut!
 
 
Förutom det så var Bob klumpig nog att bli överkörd och biten, men främst klumpig nog att hela tiden trilla i det strömma vattnet, I mean, KOM IGEN BOB. GOD DAMN IT!!
 

   Western outfit - vit och brun   

 
 
 
Ryttaren:
Hatt - Uppdrag
Tshirt - Marleys
Handskar - Silvergladebyn
Chaps - Moorland
Boots - Uppdrag
 
Hästen:
Träns - Vingården
Sadel - Moorland
Vojlock - Moorland
Benlindor -  Fort Pinta
Svansrosett - Silvergladebyn
 

   Today is the day...   

... då Jewelmist blir level 15 och får börjas tävla i championat!
Det lönar sig att levla, fasten det är nått av det drygaste man kan göra haha, så nu blir det att börja levla Wera eller Walle ;)
 
 

   Redigeringar?   

Jag funderar på att släppa lite tipsinlägg om redigering, kan vara t.ex. man/svans, tecken och märken, göra om kroppsdelar och positioner, ändra färg på hästen/objekt, ta bort utrustning/störande saker i bakgrunden etc.
OM jag nu ska göra såna här inlägg, vad skulle ni vilja läsa om och lära er? :)
 
Jag kommer även att redigera i Gimp eftersom alla har tillgång till de, för det är ett gratis program.
Då behöver ingen känna att den inte kan redigera för den inte har t.ex. dyraste Cs6! Snällt va?
Så bomba med kommentarer om vad ni skulle vilja lära er, så kanske de kommer i framtiden ;)
 
 

   Se hon kan!   

Min fina flicka kan några svårare moment, som t.ex. spansk skritt! Det visste ni inte va? ;)
 

   Följer strömmen!   

Nu har även jag precis skaffat ett Instagram konto till SSO, där jag kommer försöka uppdatera flitigt! Plus lägga ut bilder från olika inlägg, så om ni inte har en chans att läsa bloggen, får en liten glimt av vad som hänt;)
 
Ni är jättevälkomna att följa mig! Jstardawn heter jag :)
 
 

   Dom nya hästarna/sakerna   

Här är mina åsikter och tankar kring dom nya hästarna och kläderna som kom i dagens uppdatering:
Kom ihåg att ni behöver absolut inte ha samma åsikter om mig, detta är mina egna åsikter ;)
Ursäkta för de dåliga bilderna, speciellt på hästarna, men va svårt när de var så många människor vid hästarna....
 
Appaloosorna:
 
 
Den här hästen gillade jag, den fångar lätt ens ögon med dess läckra metalliska färg och fina mönster.
Dock ingen häst jag själv skulle kunna köpa.. Men kommer nog bli populär av massa andra!
8/10 får den av mig :)
 
 
Åh denna är så söt! Helt klart en Juliette-häst, eftersom jag funderar på att pressa in denna i mitt stall så småningom ;) Jättefint och simpelt appaloosa mönster; vit med svarta prickar över hela kroppen.
Man tänker direkt på Lilla Gubben, i Pippi Långstrump och lär nog bli uppskattad.
9/10 får den av mig :)
 
Kläderna:
 
 
Hatten:
Gillar att det är en vit hatt med ett svart band som detalj, något lätt matchat och något som jag skulle kunna inskaffa mig i min garderob faktiskt! 7/10 får den av mig :)
 
T-shirten:
Även här, simpel och lätt matchad för det mesta! Tror det svarta på den vita t-shirten ska föreställa en scarf, men jag tycker det var lite otydligt :/ Skulle ev. kunna inskaffa mig denna. 6/10 får den av mig. :)
 
Handskarna:
Haha,också väldigt basic, lättmatchat eftersom det är svart och vitt. Skulle lätt kunna inskaffa mig dessa. 8/10  får den av mig :)
 
Bootsen:
Hmm, gillar idéen bakom dom här färgkombinationerna vitt och brunt, men önskar dock att den bruna färgen var liiiiite mörkare för att lätt kunna matcha andra chaps och utrustning samt chapsen som följde med i setet.
Dock inget jag skulle kunna köpa ;/ 5/10 får den av mig :)
 
Byxorna:
Hmm, känns som att dessa chaps/cowboy byxor redan finns :/ Vilket är tråkigt eftersom dom är inget speciellt egentligen.... Inget jag skulle inskaffa mig i första hand, eftersom jag redan äger ett liknande par. 5/10 får den av mig :)
 
 
 
 

   Appaloosas och cowboykläder!   

Hejsan allihopa!
- Vackra Appaloosas och cowboykläder är nytt i denna veckas uppdatering!

Nya hästar:
- Två vackra Appaloosas har kommit till Marleys Gård utanför Silvergladebyn! 

Vilken fantastisk Appaloosa!
Vilken fantastisk Appaloosa!

Nya kläder:
- Ett cowboyset har kommit till modebutiken The Fashion Barn i Silvergladebyn!

Ett coolt cowboyset!
Ett coolt cowboyset!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
_____________________________________________________________________
 
 
Kul med ännu en hästras, appaloosas! Och med ännu ett set som man kan köpa!:)
Ett inlägg om mina åsikter kring appaloosorna och setet kommer senare ;)
 
 
Tyckte de skulle kommet fler uppdrag... Men men :)
 
 

   Onsdagsuppdatering idag!   

 
Själv hoppas jag på uppdrag med huvudberättelsen, alltså nått med meteor eller nya saker i TFB och nya raser hehe :)
 

   Dålig uppdatering:   

Hej, jag vet att det har varit dålig uppdatering på sistonde och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det!
Anledningen är att jag är väldigt upptagen IRL och mitt internet fungerar i stort sett inte just nu... :(
Så det blir tyvärr ingen mer bloggning idag om jag inte får igång det! Bloggar för närvarande med mobilen.
 
Om internet fungerar imorgon, kommer ni få extra mycket inlägg och roligheter, samt TVÅ redigerade bilder istället för bara en ;) Plus funderar jag på att eventuellt visa er hur jag redigerar mina bilder, skulle ni vilja det? :)
 
Aja, nu vet ni hur läget är och som sagt, kanske inte kommer nå mer inlägg today.. :(
Ciao!
 

   Min häst Firerain..   

.. är den finaste häst man kan tänka sig. Trots att de är en virtuell häst, älskar jag honom så mycket.
Han är den bästa och utan honom, så skulle jag nog inte vara kvar i SSO 
 
 
 
 

   Dagen idag:   

Hej på er! Idag kommer de bli lite sämre uppdatering än vanligt så är beredda på det ;)
Är nämligen lite upptagen idag - eller snarrare eftermiddagen, och hinner inte göra så många tidsinställda!
 
Här är iallafall dagens planer/inlägg:
Bilder från morgonlevlingen
Hissinlägg - om SSO
Bilden på min redigerade häst
Ev. ridpass med Wera
Rida ut med Myra
 
Där har ni det, då hörs vi senare, ha det bra!
 
 

   Redigerar en ny häst!   

Sitter just nu och försöker redigera om lilla Snowkiss till en ny hästras till SSO, och knepigt är de!
Den är låååååångt ifrån klar och ni ser ju hur slarvigt de ser ut hahah :3
Men kan ni gissa vilken ras de är jag försöker göra? 

   Citat för dagen   

 

   EN LEVEL KVAR!   

Woho nu är det slutspurten sen så är Jewelmist redo att tävlas i championat :D
 

   Bergsklättring med Sylvie.   

Igårkväll så mötte jag upp Sylvie Yellowstone med hennes fina häst Stormborn vid Vingårdens stall. Vi hade nämligen bestämt oss för att bergsklättra lite i bergskedjan som fanns där omkring. Det är både bra för hästens styrka, rygg och motion samt att det är ju jättekul att utforska bergen :)
 
Så efter vi skrittat ut från Vingårdens område, fattade vi full galopp och saktade inte ner förrens vi kom till berget.
Jewelmist verkligen sträckte ut på sig och frustade njöt mellan varje galoppsprång. Jag tror Sylvie's häst uppskattade det minst lika mycket ;)
 
Aningen kyligt blev de ju högre upp man kom och man kunde se en svag dimma.
Stigen smalnade av, så här var både jag och Sylvie tvungna att sakta ner och skritta.
Vi stannade till vid den gamla stugan innan vi passerade den mot en klippavsats.
 
De tog lite tid innan vi båda var upp vid första utsiktsplatsen eftersom det var lite krångligt för båda att komma upp. Eftersom jag tidigare varit här med Jewelmist, visste hon vad som skulle göras medans det var första gången för Stormborn och Sylvie. Så vi fick agera som coacher och hjälpa dom upp!
 
Till slut kunde vi båda njuta av utsikten från Firgrove.Visst är det vackert?
 
 
 
Efter det så begav vi oss hem och jag belönade Missy med ett äpple!
Vart en riktigt lyckad ridtur, nästan som ett litet äventyr :) Hade med mig jättetrevligt sällskap som gjorde de hela ännu bättre!
 
Visste ni att jag och Sylvie kände varann innan SSO? Vi har rollat med varann på S.S för ett tag sen i cirka 1 års tid och hon hittade min blogg. Helt crazy va? Superglad att hon hittade mig, för hon är verkligen en superfin person ♥

   Elaka/onödiga kommentarer:   

 
Nu tänkte jag ta upp ett ganska stort, viktigt ämne inom bloggvärlden: att få elaka kommentarer på sina inlägg.
 
Jag vet att många SSO bloggare har fått en hel del elaka och helt onödiga kommentarer på sina inlägg, såna kommentarer som helt enkelt inte hör dit. Nyligen fick även en vän till mig en elak kommentar och den kommentaren var helt onödig i mina ögon. Och det har hänt förut att nån har slängt in något drygt på en blogg.
Jag vet även att det är flera SSO bloggare som har nån gång nämnt det här ämnet, men nu vill jag att ni ska se det ur min version och hur jag ser på den här saken. 
 
Elaka kommentarer kan vara allt från att verka spyddig, oförskämd och rent utav elak. Det varierar från vad de handlar om men kan t.ex handla om ens outfits, hästar, utseende, tips till saker som championat, ridpass och åsiktsinlägg.
Dessa kommentarer finns där för att provocera och få oss att reagera med taggarna utåt, bli ledsna och arga.
Kanske ville personen som kommenterade på min blogg att jag skulle reagera på ett annolunda sätt än det jag gjorde, eller så kanske den ville att jag skulle skriva ett långt inlägg? I dont know.
 
Men vet ni vad, jag tar inte åt mig. Jag kastar tillbaka det direkt till den som sa nått till mig.
Dock så tar jag åt mig mycket mer ifall de är ifrån folk jag känner bra och står mig nära.  För de är personer som jag bryr mig om, men annars. Aldrig.
Jag har lärt mig att om man tar skit, dryga, onödiga och elaka kommentarer av folk, så löser det aldrig något. Det har gjort mig starkare och till den jag är idag. Kanske beror de också på att jag har fått genomgå jobbiga saker, men nu i slutändan är det värt. För jag är starkare i mig själv och har bättre självförtroende än nånsin!
Men sen så finns de dom som fortfarande är osäkra i sig själv och en endaste onödig kommentar, kan få den personens lilla självförtroende att sjunka till botten. Så kan andra personer känna sig. 
I'll be alright, men dom andra? För dom är det som ett slag i magen, en röst som går på replay i huvudet - omöjlig att stänga av.
Folk har känslor och alla reagerar olika. Jag slår vad om att ifall ni som kommenterar dumheter inte skulle bli så glad ifall ni fick tillbaka all skit som ni slängt ur er? Eller hur?
 
Varför kommentera något elakt/onödigt/drygt från första början? Får de er som kommenterar att må bättre?
Åh, ni måste må såå bra av att trycka ner nån annan och skriva dom där elaka orden! 
Om ni inte har något vettigt att säga, håll för fan käften stängd.
 
Jag är arg, jag är helt jävla förbannad. Inte för min egna skull, utan för andras.
Ni ska fan skämmas, be om ursäkt och aldrig någonsin mer säga något elakt.
Om ni inte gillar vad nån skriver eller bloggar om, sluta besök då?
Är det så himla svårt att bara sluta gå in?
Plus SLUTA VARA ANONYM! Det visar bara att ni inte står för de ni säger och omoget som fan. Väx upp och kommentera med erat namn om ni ändå håller på skriva nått elakt. För när jag ser personer som anonyma, förstår jag att dom måste vara otroligt osäkra i sig själv, kommenterar bara för att trycka ner och mår dåligt.
 
Kritik och elaka kommenterar är två helt olika saker, och man ser lätt skillnaderna på dom..
Kritik finns där för att berätta hur man kan göra en förbättring av något, på ett snällt och hjälpsamt sätt.
Elaka kommentarer gör ingen nytta alls och sårar bara personen i fråga.
 
Jag skriver och bloggar om PRECIS VAD JAG VILL, om det inte är enough, finns det inte mer jag kan göra. 
Tack för mig och ursäkta för det långa inlägget, spårade ur lite.. hehe :)
 
 

   Dissinlägg - om SSO   

Till att börja med, vet jag inte just nu nån som ha gjort en liknande sak som jag så vi kör bara på haha :)
Kom ihåg att detta är mina åsikter och tankar och ni behöver absolut inte ha samma tankar som jag!
Ni får supergärna låna listan om ni vill de, fritt fram hahah.
 
Häst jag dissar är: Den bruna Morganhästen med orange man. Nä, verkligen ingen häst jag skulle köpa! Never ever! Plus den kostar 620 sc, inte värt priset enligt mig...
 
Championat jag dissar är: Valedale, jag krockar och springer vilse HELA TIDEN. Huvva, nä totaldissar VDC!
 
Område i SSO som jag dissar är: Måste tyvärr säga Firgrove, trots att de är så mysigt. Ligger så långt bort och det finns inte så mycket att göra där tyvärr :/
 
Lopp som jag dissar är: Gyllenbladsskogens bana/ Emma's bana. Har sagt det tidigare och jag står kvar med att jag verkligen avskyr den banan. Tummen ner för den!
 
Hästutrustning jag dissar är:Måste vara de vita benlindorna med stjärnor på. Lite pyjamas varning för mig :S Skulle själv aldrig kunna köpa dom, plus de kostar 75 sc..... buu
 
Klädesplagg jag dissar är: De svartvit randiga ridbyxorna i Vingården, usch usch usch.
De hade kunnat vara lite snyggare om alla ränder var åt samma håll, men när man har på sig dom och sitter i sadeln, så förändras ränderna på rumpan, stor diss åt dessa! Kostar 60 sc, not worth it.
 
 
Funktion i SSO jag dissar är: Att man inte kan ta transport till GÅD, jag menar kom igen! Man måste alltid rida dit och de är drygt, speciellt om man ridit omkring hela dagen och vill dit snabbt! Fixa SSO!
 
Imorgon kommer ett likadant inlägg fast där jag hissar sakerna istället ;)

   Rosa/Vit - outfit.   

 
 
Ryttaren:
Keps - Vingården
Väst - Firgrove
Handskar - Silvergladebyn
Byxor - Fiskebyn
Stövlar - Fiskebyn
 
Häst:
Träns - Stall Gyllenbladet
Schabrak - Fort Pinta
Sadel - Marleys
Benlindor - Fort Pinta
Svansrosett - Fiskebyn
 
 

   Dagens fråga:   

 
Själv vill jag att nordsvenskar, appalooser, andalusier, lippizaner mfl. ska komma!
 

   Hoppning i GÅD   

Efter min och Anna's ridtur så sa hon att hon skulle träna lite hoppning i gyllenbladets paddock med hennes häst Airmist. Så jag hängde på tillsammans med Jewelmist och gjorde iordning henne för lite hoppning.
Som ni vet så tränar jag och Missy mest dressyr, men hoppning är bra som omväxling och nyttig träning!
 
Vi hörde med Judy om hon inte hade lust att köra oss till GB's paddock och snäll som hon är tog hon oss dit.
 
Väl nere i paddocken så var vi ensamma, vilket var ännu bättre då vi kan fokusera ordentligt på våra hästar.
Dock så var dagens pass mindre krävande då hon gått så mycket och bra de senaste dagarna, mer för att slipa på hennes hoppminne.
Så började med att värma upp först i skritt på lång tygel, sen arbetstrav och kort galopp i båda varven.
Gjorde nån volt här och där för mjuka upp henne yttligare!
 
 
 
 
Påbörjade sedan en övning där hästen ska trava mot hindret och landa i kort galopp. En ganska enkel version ;)
Hon klarade det galant och rev inte en endaste gång, dock kom hon snett och vart lite slarvig med att lyfta sina bakben ordentligt. Får se till att muskla henne mer, så att hon även orkar trampa under sig i dressyren.
Men hon hade bra lynne idag och brydde sig inte om att det hade hunnit bli ganska mörkt utomhus, min lilla Missy!
 
 
 
Jättenöjd över det korta ridpass vi hade och vem vet, kanske är de hoppning hon var ämnad för?
Ringde sen Judy, som var snäll nog att hämta oss igen haha!
Och jag hade ingen aning om att Judy hade en egen röd bil och hästtransport? :S
 
Hann inte se så mycket av hur det gick för Anna, men hon trillade iallafall inte av :)
Ska börja planera in en hopplektion åt Jewelmist varje vecka så hon får öva lite mer.
 
 

   Strandritt med Anna   

Jag och Anna bestämde oss för att rida till strandområdet bredvid ML och VG. Jag beslöt mig för att ta med Firerain igen.
 
Vi skrittade och tog en trav dit och Firerain kändes mycket mer följsam och lugnare än tidigare.
Vi hade kort galopp längs hela strandsträckan och galopperade i fyrsprång (snabbaste galoppen) tillbaka till huvudstranden igen.
Ragge verkligen exploderade ut i galopp och de var otroligt roligt haha.
Det syns att han verkligen blir glad och sprallig varje gång man galopperar på en strand, min tokhäst!
Jag tror nog både hennes Storm och min Ragge hade det riktigt roligt!
 
Var en super mysig runda med trevligt sällskap och skönt att de var lite svalare nu mot kvällen :)
 
 
 
 
 
 

   Är det bara jag....   

... som verkligen avskyr Emma's bana i GÅD?
Jag failar alltid sönder på den banan och får minst ett farligt fall varje gång jag kör.
Plus är det jättekonstigt, för jag börjar lagga speciellt på den banan och studsar omkring :S
Måste alltid sänka min grafikkvalité till sämsta...
Nä huvva för den banan!
 
 
 

   Från fotograferingen!   

Här kommer ett urval från headerfotograferingen med James som jag lovade, enjoy eller nått ahah!
 
 
 
 
 
 
 
 

   Uteritt med Nikki.   

Igår så planerade jag och Nikki en lång, mysig uteritt men eftersom mitt internet tjafsade så blev det senare istället!
Vi möttes upp vid Steves gård och med mig hade jag Firerain. Jag hade planerat att ta Airwalker, men han har blivit halt :/ Pratade med Judy, som lovade att se efter honom och höra med veterinären medans jag var ute.
 
Jag tog med mig Firerain, eftersom han inte haft en lång uteritt på länge! Ojj, vilken lycka de var för honom!
Vi red mot Gyllenåsarnas dal och påvägen dit så stojade både min och Nikki's häst Starbelle.
Båda hästarna var riktigt taggade och fyllda med energi. Lite glädjeskutt här och var, tills vi kom fram till stranden där vi skulle grilla.
 
 
 
När vi var mätta och belåtna så beslöt vi oss för att bada lite med hästarna. Och gud vad kul det var!
Ragge skuttade, bockade och levde rövare i vattnet = han älskar vatten oki?
 
 
Efter det så begav vi oss hemåt, samma väg i olika gångarter.
Jättetrevlig ridtur och jag känner att jag måste ta ut Firerain oftare eftersom han hade överskottsenergi.
 

   Planerna för idag:   

1. Levla Missy eller Wera
2. Lägga ut bilderna från fotograferingen (eftersom jag hanninte igår :S)
3. Hinna med både en ridtur med Anna och Nikki :)
4. Göra tidsinställda.
 
Nu vet ni hur dagens ser ut, kommer ev. åka till stan igen vid 12 så försöker göra lite tidsinställda åt er!
 

   Anna Waterdawn.   

 
(Eftersom "Anna" nästan aldrig står still så är de svårt att fånga den på bild)
 
Det här, mina damer och herrar är en "Anna." Fullständiga rasnamnet är Anna Waterdawn och är en väldigt speciell art. Kärt barn har många namn, och smeknamnen för Anna Waterdawns är mört, mupp, potatis, anna boo boo, ior mfl.
En "Anna" kommer ursprungligen från Moorland men har nu spritt sig till Vingården där den lever på vindruvorna på fälten. 
"Anna"s är vild, aggressiv och otroligt underhållande. Ett riktigt vilddjur som inte är lätt att göra tam.
De som en "Anna" inte tål och är livfarligt för den, är lagg, faila sönder i championat och när maten är slut.
Därför är det otroligt viktigt att när ni ser en "Anna" slänger ett par pajer på den så den jäser ordentligt.
Om den blir hotfull så spring, jag menar de spriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing fort som fan!
 
Trots den så kan den vara väldigt snäll, rolig och lovely <3<3
 
Eftersom det bara finns en "Anna" kvar i nuläget, så får ni absolut inte kasta pinnar på den.
Då blir den troligtvis skrämd och får en hjärtattack och dör...
 
För mer information, gå in på Annawaterdawn.blogg.se för hur du kan rädda denna onödiga ras.
 
XOXO KNOW U LUV ME ANNA
 

   KLAR!   

Nu är headern klar och imorgon ska sidomeny's bilderna in + ett inlägg med bilder ifrån photoshooten! Åh nu börjar de äntligen likna en blogg igen:)
Jag är nöjd och kommer ha denna över sommaren om inga hästförändringar sker eller liknande.
Hoppas ni ska gilla den! 
 
 

   Sneakpeak från fotograferingen!   

Fotograferingen idag gick superbra och alla hästar skötte sig utmärkt, fina bilder blev det också!
James gav beröm till mig dels för jag hade med mig allt, hade snälla hästar och var sammarbetsvillig :)
Han lovade även att ställa upp som fotograf nästa gång jag behövde bilder, yäh.
 
Han fick ett par riktigt fina bilder som jag tänkte dela med mig av ikväll, så tills dess visare jag tre bilder från photoshooten nu!
 
 
 
 
 

   Fråga till er!   

Själv så skulle jag aldrig kunna göra det, älskar min lilla Ragge ALLDELES för mycket! 
 

   Dagens planer:   

Hej på er!
Idag så ska jag levla upp Jewelmist till troligtvis level 14, rida två ridpass med Walle och Wera och rida ut med Anna! :) Såklart ska jag försöka fixa klart headern och sidomenyn också!
Ska till stan vid 12, så försöker fixa lite tidsinställda åt erså bloggar jag mer när jag kommer hem kring 4 troligtvis!
Nu vet ni hur det är läget, så hörs vi sen!
 

   Fotografering!   

Gick och kollade min post och hittade detta mejl ifrån James nere vid Fort Pinta.
Som ni kanske vet så gillar James att fota och jag undrade om han kunde fota till bloggen!
 
Så imorgon kommer bloggen troligt bli klar med nya fina bilder!
Förvänta er en liten fotobomb ;)
 

   Outfit - Rosor   

 
 
Ryttaren:
Keps - Vingården
Tröja - Uppdrag
Handskar - Silvergladebyn
Byxor - Silvergladebyn
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Träns - Firgrove
Schabrak - Fort Pinta
Sadel - Valedale (?)
Benlindor - Fiskebyn
Svansrosett - Silvergladebyn
 

   Citat ~   


   På äventyr med Rob och Bob! - V.29   

Hejsan allihopa!
Nya äventyrliga uppdrag med Rob och Bob är nytt i denna veckas uppdatering!

Nya uppdrag:
- Smugglarna Rob och Bob har något på gång igen! Rid till Smuggelgrottan som ligger nedanför Fågelskrämsåsen, och prata med dem!

Smugglarna Rob och Bob!
Smugglarna Rob och Bob!

Nya kläder och utrustning:
- Nya kläder och utrustning finns nu i Marios butik uppe vid Observatoriet!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
_____________________________________________________________________________________
 
 Roligt med nya uppdrag hos smugglarna! Man har ju bara varit nån enstaka gång så detta blir spännande!
Kul med mer saker uppe i Observatoriet också, ska genast springa dit och kolla in plaggen *-*
 
Inget än så länge ;)
 
 
 

   Onsdagsuppdatering hmm..   

Själv hoppas jag på fler uppdrag med Reed Kessler, det hade varit roligt! Eller bara fler gula uppdrag överhuvudtaget haha.
Sen så hoppas jag på mer kläder till den nya modebutiken i Silvergladebyn och nya raser, speciellt andalusier :)
 

   Uteritt med CH   

Igår på klubbens schema stod det unghästträning/uteritt och jag anmälde mig direkt!
Med mig hade jag Jewelmist och hon skötte sig lika bra som förra gången, så nästa gång tror jag att jag tar Snowkiss för lite omväxling.
 
Vi red ifrån VG, över EW fälten, genom SGB, genom ML och sen tillbaka till VG igen.
Jättenyttig träning för hästarna med lite miljöträning där de möter både är fordon och mycket befolkning, vi hann med både skritt, trav och galopp :3
 
Märkte även efter vägen att vi hade fått nåra stalkers efter oss, huehue. Manda, Anna och Kate ;)
 
 
 
 

   Fixat bloggen lite till!   

Va inte nöjd med förra, så har suttit uppe nu sen 9 och börjat mixtra med min gamla design.
Jag råkade ju radera hela min gamla stilmall, men hittade den igen och gjorde den bredare så jag kan ha större bilder! Har även färgat de mesta rosa eftersom jag kör på en rosa design helt klart :3
Bakgrunden är för liten för vissa datorer, så ska göra en ny större bakgrund imorgon + header och nya små bilder till sidomenyn. Jag hoppas alla länkar funkar :S
 
Så imorgon lär designen vara klar!
 

   ÅH *-*   

Jag, Soffe och Lisa såg dessa gulliga filurer vid grinden till Gyllenåsarnas Dal och vi va nära på att ta hem varsinn! 
 
 

   Bloggtrender?   

 
Oavsett om man bloggar om SSO, fashion eller vardag, så brukar de oftast finnas "trender" inom varje kategori.
Jag menar, hur ofta är det inte att man klickar in på ett x antal bloggar som alla ofta nämner samma sak?
Dagens fråga, Dagens outfit, championatresultat, åsiktsinlägg, hiss och diss m.m
Listan kan göras låååååång, trust me.
Men varför väljer de flesta att skriva om nästan samma saker? De är ett frågetecken hos mig eftersom jag själv bloggar om såna saker nästan utan att stanna och tänka efter...
 
Kom ni ihåg när de blev ett herrans liv om lagg och väldigt många SSO bloggare skrev ett inlägg om just lagg?
Alla hakade på varann och till slut blev det en trend att blogga om lagg.
 
En annan sak som verkar vara trendigt är att ha en glittrig, spaceinspirerad bakgrund med fina färger, ha bilder på hästarna i sidomenyn och matchande färg på rubrikerna osv.
 
De flesta bloggar har precis de här utseendet och innehållet.
Så vad gör varje blogg speciell egentligen, om varje person skriver om samma sak? Jo, de är hur välskrivet och roligt den personen skriver. Om den har många fina bilder och har egna idéer och tankar. Att den gör nått så att den sticker ut ur mängden. 
 
Jag vill förtydla att jag har ABSOLUT inget emot de som har/gör allt de jag nämnt!
Jag själv tycker det är väldigt roligt med såna bloggar, men är bara nyfiken om folk som gör de följer en specifik trend ;)
 
Jag själv har en glittrig bakgrund, hästar i sidomenyn och bloggar om hipp som happ.
Jag följer väl bloggtrenden lite grann, men försöker sticka ut genom att blogga om andra saker.
Jag vill sticka ut i mängden och inte ha samma som alla andra.
De ska jag försöka fixa, jag lovar!

   Det går framåt!   

Nu har jag bara 2 levlar kvar sen så är Jewelmist färdiglevlad, skööönt!
 
 

   Outfit - Lila/Vit   

 
 
Ryttaren:
Keps - Vingården
Linne - Silvergladebyn
Handskar - Silvergladebyn
Byxor - Fiskebyn
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Träns - Vingården (?)
Sadel - Stall Gyllenbladet(?)
Schabrak - Fort Pinta
Benlindor - Fort Pinta
Svansrosett - Silvergladebyn.
 

   Dagens fråga:   

 

   Lite ändringar här i bloggen:   

Ja, som ni ser så är det riiiiiktigt annolunda här på bloggen. Anledningen?
Jo, jag råkade klumpigt nog radera min stilmall och kunde inte få tillbaka den hur mycket jag än försökte...
Så var tvungen att börja från början igen.... SUCK!
Så den ser väldigt tom ut och ful. Men den får se ut så ett tag tills jag gjort header, bakgrund osv.
Har gjort den bredare, annan textstil, skuggning bakom inlägget, ändrat stil för klocka och datum etc.
 
MEN, jag försökte mig på dropdown meny för se hur det såg ut och de såg hemskt ut.
Så när jag skulle ta tillbaka till sidomeny, så funkar ju såklart inte de ;__;
Så ni kan inte klicka på senaste inlägg, kategorier osv för tillfället.
Det var väl det, jag är flyförbannad så peace off!
 
EDIT: Har fixat till bloggen nu och är relativt nöjd!
Kör på dropdownmenyn iallafall och nu ska bara headern och alla små bilder till sidomenyn fixas till! :D
 
 
 

   Såg jesus idag..   

.. i form av Alli's häst Thundercloud. De ni, det är inte varje persons häst som kan gå på vatten!
 

   Yttligare ett bloggtips!   

Den här gången är det Amanda Lightfield som bloggar på snowgaze.blogg.se!
Hon var den andra som påverkade mig att skaffa blogg och här kikar jag in dagligen :3
 
Hennes design är fantastisk, allt i bloggen hör ihop vilket gör att man gärna klickar hit igen.
Inläggen är varierade, välskrivna och trevliga, oftast fullproppade med fina bilder. 
Hon är superduktig på att redigera och hennes blogg är verkligen värd att gå in på.
Så klicka er genast in på Manda's blogg, ni kommer inte bli besvikna!
 

   Bloggtips till er!   

En blogg som jag har läst ett tag framåt, kollar dagligen, och är även en av dom som gjorde att jag startade Jstardawn.blogg.se, 
är ingen mindre än Anna Waterdawn som bloggar på annawaterdawn.blogg.se!
 
Hon har många blandade inlägg, som både är intressanta och roliga att läsa!
Uppdaterar flitigt med mycket fina bilder och otroligt välgjord design!
Man fastnar direkt för hennes blogg och hon ger även ut nyttiga tips och ridpass.
Så gå genast in på hennes blogg och läs, ni kommer inte ångra er, jag lovar! :D
 
 

   WIHO!   

Gick in på Lucy's blogg för att se om hon skrivit något mer om redigeringstävlingen,
men möttes istället av detta...↓
Så himlarns glad! Såg att flera hade kommenterat bilden med positiva saker, blir jätteglad! 
Ska absolut fortsätta med såna här bilder, jätteroligt att redigera tycker jag! :D
 

   En kväll i SSO..   

 
...passar jag och Airwalker på att ta en natttur runt i Vingården, där det är absolut helt dött.
Så skönt att vara helt ensamma ibland, då man kan koncentrera sig helt på sig själv och sin häst. 
 
 

   Kvällstur med Wewe & Frida.   

Jag träffade Wewe vid Valedale stallet och i bestämde oss för att levla tillsammans snabbt!
Jag tycker alltid att det är roligare att levla minst två eftersom man blir mycket mer peppad då än att göra de ensam... hehe. :]
 
Efter det så letade vi desperat efter en hemlig plats, eftersom vi båda hade kvar den.
Jag har två platser kvar att hitta!
 
Vi hittade dock inte platsen och stannade till vid en bergskedja i närheten av FG istället.
Det var lite dimmigt och kyligt där uppe, men otroligt fint då man kunde se hur solen gick ner bakom bergen. :3
 
 
Sen så mötte vi upp Frida Flowerfall,
men tyvärr så var Wewe tvungen att sticka så det blev bara jag och Frida kvar.
 
Så vi bestämde oss för att sticka till RH och GÅD och desperata nog att försöka komma över till ön bakom RH.
Men utan resultat tyvärr :/ När man försökte hoppa över krockade man med en osynlig vägg...
 
 

   Äntligen klar!   

Kom på för cirka 1½ timme sen att jag glömt göra klart mitt bidrag till Lucy Westlake's tävling.
Shit, shit, shit..
Men har precis klart och jag har skickat in den, pjuuuuuuh.
Var väldigt krångligt och jag är inte nöjd över resultatet men får se om de håller :3
Här är mitt bidrag i vilket fall:
 
Och här är nåra bilder jag använde mig utav:
 
 
Jag har fixat glittret, håret, manen, svansen, hornet, halva lyktan, effekterna och citatet m.m själv :)
Hittade en fin klänning på google och en lykta som jag använde mig utav i bilden.
oh, jag redigerade i PSE 3.0 eftersom mitt cs5 krånglar....
 
Om de är några frågor, fråga, annars hoppas jag ni gillar den mer än vad jag gör :S
 

   Woho!   

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och laddat ner GIMP till min laptop.
Jag har tre photoshop program på min stationära stordator men eftersom jag tycker det är bäst att sitta vid laptopen och spela så kände jag att jag måste fixa hem nått redigeringsprogram.
 
Jag fattar fortfarande nada av GIMP men jag försöker..
Eftersom jag vill ha FINARE, BÄTTRE & MER REDIGERADE bilder till bloggen, för nu satsar jag på att den ska bli en riktigt rolig blogg att läsa med fina bilder!
Haha, den här bilden är den första bilden jag pysslade med i GIMP, satt 15 minuter tror jag :3
 
Ska försöka klura vidare på programet så lär ni väl märka skillnad så småning om!
Tack vare Jenny Snowhill's tutorials om GIMP så fattar jag lite grann :3
 

   Levling på G   

Det är det här jag gör varje dag, eller iallafall försöker:
Alltid när jag loggar in så börjar jag göra blåa i VG, sen mot GÅD, till SGB, ML, FP, FG till VD :)
 
Att levla en häst är verkligen drygt vissa dagar att jag är slarvig nog att inte orka göra dom helt enkelt..
Men nu ska jag verkligen ta mig i kragen och ha som mål att ha minst två till hästar i lvl 15!
 
 
 

   Massa planer!   

Jag har så himla mycket roliga bloggidéer om vad jag ska blogga om, men gah har ju nästan ingen tid.
Men jag lovar er att ni ska få roligare och intressantare inlägg framöver, eller iallafall försöka.
Tycker att alla bloggar börjar likna varandra ganska mycket haha.. 
De jag planerar är allt ifrån tips, rollinlägg, massor av bilder, åsiktsinlägg och annat trevligt!
 
Iallafall så håller jag och Allison Dawnstar att planera ev. sommarbetes utsläpp för Firerain och hennes häst Autumnfire vid äppellunden så eventuellt så kommer de få komma ut dit i veckan :)
Det kommer fotas en massa så håll utkik i bloggen!
Firerain förtjänar en låång vila och äta sig rund och fet, så ska jag fokusera mer på Wera, Walle och Missy.
Det var nog allt!
 
 

   Favoritplagg?   

Jag tror att nästan varje spelare i SSO har nått/några plagg i garderoben som dom gillar extra mycket!
För mig är det den svarta hjälmen och de svartrutiga ridbyxorna ifrån fiskebyn.
Jag går runt i dom heeeela tiden eftersom dom är så lätta att matcha!
Måste byta vana och våga pröva mer saker..
 
 
 
Hur är ni, gillar ni att blanda olika stilar eller har era "standard" kläder? :)
 
 

   Dagens planer   

Idag så ska jag på stan och träffa några vänner IRL så kommer inte kunna uppdatera förrens sent ikväll. Ska ikväll göra blåa, levla Missy osv. Har gjort ett tidsinställt men annars hörs vi senare! :)
 

   Citat.   

 
 

   Getting ready...   

....för att köra lite fpc!
Så här ser förnärvarande min och Firerain's tävlingsoutfit ut :3
Wish us luck, hehe

   Rosa/vit baseball - outfit   

 
 
Ryttaren:
Mössa - Silvergladebyn eller Fiskebyn
Baseballtröja - Silvergladebyn
Handskar - Silvergladebyn
Byxor - Fiskebyn
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Westernträns - Fiskebyn
Vojlock - Moorland
Sadel - Marleys
Benlindor - Fort Pinta
Svansrosett - Silvergladebyn
 
 

   Musik i SSO?   

Ibörjan när jag spelade Star Stable Online så hade jag hela ljudfunktionen igång.
Det varade några veckor innan jag drog ner musiken helt, jag blev less helt enkelt på samma musik hela tiden..
Det har jag fortfarande, jag har bara ljudeffekterna och lite bakrundsljud igång, T.ex. så man kan höra hästens hovslag och fåglarnas kvittrande. Det tycker jag är mysigt och kan inte vara utan de!
 
Istället så har jag ersatt musiken i SSO med min egna Spotifylista med massa härliga låtar.
Man får en riktigt bra feeling, känner hur hästen rör sig i takt med musiken och blir peppad att utföra saker.
Speciellt i championat så har jag en riktig bra låt med mycket bass för att komma igång ordentligt.
 
Några låtar som jag lyssnar på vid t.ex. championat är:
* Am I Wrong - Envy
* A world apart - Davis Redfield
* Damaged - Adrian Lux
* We bounce - Michael Mind Project
* Antiheroes - Michael Mind Project.
* Wake me up - Avicii
* Watch the world end - Tjernberg
 
Det var bara ett litet urval av vad för slags låtar jag lyssnar på, har måånga fler ska ni veta!
 
Har ni alla ljudfunktioner på i SSO eller gör ni som mig och har egen musik? :)
 
 


   Dagens citat.   

 

   Dressyr med Missy i VG   

Det var ett tag sen jag hade ett ordentligt ridpass med Jewelmist och eftersom det var sånt fint väder idag, så passade jag på att träna lite dressyr med min fina frieser.
Eftersom ridhusets A del var fullt, så vände jag och red mot Vingårdens paddock.
 
Hon kändes väldigt spänd ibörjan och jag var lättad av att det inte var någon i paddocken!
 
Värmde upp i skritt, båda varven och prövade sedan ställa henne längs staketet. Gick inge vidare..
 
Gick vidare till trav och jobba igenom henne samt se till att hon förflyttade kroppen ordentligt.
Gjorde volter och försökte runda henne.
 
 
Eftersom hon jobbade bra genom traven och fortfarande kändes alert så tog jag arbetsgalopp.
Lät hon galoppera längs fyrkantsspåret, gjorde nåra galoppombyten och volter/serpentiner.
 
 
 
 
Avslutade med en halt och hälsning, för att öva inför tävlingarna.
Kortfattat var ridpasset helt okej, vi har mycket kvar att öva! :)

   Sådärja.   

Nu har jag bara 3 levlar kvar och Missy är färdiglevlad, då kan jag fokusera mer på Walle och Wera! :3

   Blå/svart outfit   

 
Ryttaren:
Hjälm - Marleys
Tröja - LT present
Handskar - Silvergladebyn
Ridbyxor - Fiskebyn
Ridstövlar - LT present
 
Hästen: 
Träns - Valedale
Vojlock - Fiskebyn
Sadel - Firgrove
Svansrosett - Fiskebyn
Benlindor - Fiskebyn
 
 

   Typiskt Juli..   

Frisyren varade inte längre än några minuter bara...
Bytte snabbt till en orangeblond som fanns i GÅD :S
Har slösat 230 sc.........

   Min egna Paint-häst.   

Medans alla rider omkring på dom nya fina amerikanska paint-hästarna, rider jag själv omkring med min egna gamla brunskäckfärgade Firerain. Varför köpa en Paint-häst när jag har honom? :3
Han är min egna lilla paint pålle!
 
 
 

   Ojdå..   

Gud jag har så svårt att bestämma mig för vilken frisyr jag ska ha, så
idag drog jag till Fort Pinta och spontanköpte mig en frisyr för 120 sc :S
Får se hur länge denna frippa håller haha...

   Yay!   

 

   Fort Pinta championatet 18.00   

 
 
Så himla stolt över min lilla Ragge, hans första guld i FP!
Det blir en välförtjänad vila för honom senare!

   Amerikanska Paint-hästar! V. 28   

Hej!
Vackra Amerikanska Paint-hästar har kommit till Jorvik i denna veckas uppdatering!

Nya hästar:
- Fyra vackra Amerikanska Paint-hästar har kommit till Marleys Gård utanför Silvergladebyn! De unika skäckmönstren heter, overo, tobiano och tovero. Akhal-Teke hästarna har flyttat till Silverglades hästsportcenter för att ge plats åt Paint-hästarna!

De vackra Amerikanska Paint-hästarna!
De vackra Amerikanska Paint-hästarna!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
________________________________________________________________________________________
 
 
erhmagaaaaaad så himla söta *-* Älskar svartskäckarna!
Om jag inte vore så fattig och redan hade en brunskäck så hade jag lätt köpt nån av dom!
 
Att det inte kom några nya uppdrag, men that's life.

   Unghästträning.   

Idag stod det på klubbens schema att det var unghästträning vid VG.
Jag hade redan anmält mig till lektionen och tillsammans pallrade vi oss dit.
 
Vi körde skritt, trav och kort galopp i väldigt nyttiga och lärorika övningar.
Blandannat rätt upp, snett igenom, volter och gångartsbyte på stora mittvolten.
Hade med mig Jewelmist och hon skötte sig hur bra som helst!
Hann dock bara ta en bild :s

   Huvudberättelsen forts.   

I jarls gravvalv fann jag det jag sökte, en speciell "sten" som gjorde så att de levande fågelskrämorna förvann.
Ja, dom var fett läskiga när dom flög omkring med röda ögon :S
Kolla så fint jag och Jewelmist lös när vi aktiverade skenet i stenen!
 
Körde ett lopp där jag, efter jag tagit guldäpplet, skulle undvika skugghäxorna och deras sömnbomber.
Tror jag klarade det på åttonde försöket.. haha.
 
 
Fick sen häxan Pi snäll och hon berättade allt om Justins häst och deras plan.
 
 
Så imorgon ska jag smuggla in mig och Firerain till deras oljeplattform mitt ute i havet.
 
Jag älskar verkligen huvudberättelsen uppdragen, eftersom jag ser mycket ifrån SLL i dom.
Jätteroligt!

   Dagens outfit - Grön/Vit/Svart   

 
 
Ryttaren:
Hjälm - Fiskebyn
Jacka - Fiskebyn
Handskar - Silvergladebyn
Ridbyxor - Silvergladebyn
Ridstövlar - LT present
 
Hästen:
Träns - Stall Gyllenbladet
Sadel - Fiskebyn
Vojlock - Uppdrag
Svansblomma - Fort Pinta
Benlindor - Fort Pinta
 
 

   Nattäventyr med Alli   

Jag och Alli planerade en lugn, mysig barbacka ridtur kring HW skogen och kanske bada lite med Jewelmist och hennes häst Thundercloud men ikket.
 
Vi körde istället väderkvarnsloppet 3 gånger, buggade sönder i FP och hittade ett nytt gömnställe samt gick till Jarls gravvalv där jag skulle avsluta ett uppdrag. Haha jaa :3
 
 

   Storstädning hos Mario.   

 
 
Blev äntligen populär med A.A.E och fick göra gula uppdrag igen.
Jag har varit så himla lat med de blåa hos honom :S
 
Så fick hjälpa han att storstäda obseratioret och slänga gammalt skräp.
 
 
Jag förstår inte hur Mario kan ha samlat på sig alla dessa saker..
 
 
Sen att han har en uppstoppad haj, whuuuut?
Fast den är ganska charmig. Har döpt den till Mårt :3
Tänk om man kunde ha en haj som ett husdjur, typ sitta i sadelväskan och chilla..
 

   Dagens outfit - Svart/vit   

 
 
Ryttaren:
Keps - Vingården
Jacka -  Silvergladebyn/TFB
Handskar - Valedale
Byxor - Fiskebyn
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Träns - Valedale
Sadel - Firgrove
Schabrak - Fiskebyn
Benlindor - Fiskebyn
 
 
 

   Jobbvecka..   

Tjena! 
Bloggningen den här veckan kan bli lite upp och ned, troligtvis färre inlägg per dag. 
De beror på att jag jobbar måndag till fredag på ett fotbollsläger.
Men nu vet ni de iaf, ciao 

   Åh ♥   

 
När en person man aldrig träffat förr kommer fram och frågar hur man mår efter olyckan, samt säger att den gillar ens blogg, det värmer så otroligt mycket att den bryr sig. 
Det gör så man vill fortsätta blogga, vara mer aktiv och göra roligare inlägg.
 
Tyvärr så har Jenny Skydawn ingen blogg som jag kunde länka, men oj vilken snäll person 
 

   Dagens outfit - Blå/Brun/Svart   

 
Ryttare:
Hjälm - Fiskebyn
Jacka - LT present
Handskar - Silvergladebyn
Byxor - Moorland
Ridstövlar - LT present
 
Häst:
Träns - Startutrustning
Sadel - Silvergladebyn
Vojlock - Fiskebyn
Benlindor - Fiskebyn
 
 
 

   Olycka..   

Hej med er, ni kanske har märkt att det inte blivit några nya inlägg igår eller idag.
Jag har en väldigt bra anledning till det.
 
Igår kväll när jag och tre kompisar var påväg hem, vi cyklade i nerförsbacke i hög fart, så voltade min och min kompis cykel och vi gjorde oss illa rejält.
Min kompis fick sy i hakan för den var helt spräckt och mitt knä är helt paj och fick sy jag med..
Så har tillbringat kvällen i sjukhuset och kom inte hem förrens idag.
 
Är så sjukt glad att jag inte slog i mitt huvud, för vi hade inte cykelhjälmar och det var asfalt.
Jag mår bra nu!
Nu vet ni hur det ligger till, ska försöka slänga in några inlägg. 
 

   Hoppning med Walle   

Jag och Nikki hade bestämt att vi skulle hoppa lite i RH nu på morgonen, så vi möttes där.
Började värma upp honom i skritt så han fick värma upp musklerna i lugnt tempo.
 
Tog arbetstrav efteråt och kort galopp, för han skulle få sträcka på sig ordentligt!
 
 
Efter det så körde vi igång.
Började med låga hinder och jobbade oss högre till kombinationerna.
 
 
Skötte sig jättebra och man ser verkligen hur glad han blir när han får hoppa!
Dock så vägrade han på ett hinder, men tog om det och då gick det bättre :3
 
 
Ska snart anmäla oss till en lättare hopptävling, spännande!
 

   Fiska, Fiska, Fiska.   

Idag fick jag köpa ett eget fiskespö och börja fiska mörtar.
Trodde det skulle vara enkelt att fiska..
 
Men det där kom upp HELA TIDEN, fick damp :s
 
Sen så hoppade dom runt hela tiden, retade mig.. Nästa gång tömmer jag sjön..
 
Jag är veeeerkligen ingen fiskemänniska, och det verkar synas rätt tydligt här :3

   Bilder från huvudberättelsen:   

Äntligen fick jag börja på huvudberättelsen igen, låg som sagt lite efter med de gula uppdragen.. :S
Skulle följa efter en Mörkerryttare, som hade tagit Justins häst, till att börja med, spännande spännande!
 
 
 
Sen jaga runt borgmästaren Klaus för att få nyckeln till Norra Grinden, som var låst.
Kom till slut in och skulle leta efter häxan.
Tycker det var lite små läskigt men häftigt där inne.
 
 
Men häxan Pi *host datbiaaaatch host* förvandlade mig till en groda istället för prata...
 
Nästa gång blir de hon som ska få bli en äcklig padda D:

   Dagens outfit - Blå/vit/svart   

 
 
Ryttare:
Keps - Vingården
Tröja - Silvergladebyn - Nya butiken
Handskar - LT present
Byxor - Fiskebyn
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Träns - Valedale
Vojlock - Moorland
Sadel - Firgrove
Benlindor - Fiskebyn
 

   Min Reed Kesslers outfit:   

 
 
 
 
Ryttare:
Hjälm - Fiskebyn
Jacka - Uppdrag
Handskar - LT present
Byxor - Fiskebyn
Ridskor - LT present
 
Hästen:
Träns -  Valedale
Vojlock - Fiskebyn
Sadel - Firgrove
Benlindor - Fiskebyn
Svansrosett - Fort Pinta
 
 

   öhm ja.   

Här ser ni vad jag ska ägna mig åt idag + alla blåa uppdrag..
Det är resultatet av att inte ha varit inne på SSO något 3 dagar :s
 

   Shopping i nya butiken.   

Direkt jag loggade in, rusade jag mot SGB och mot den nya butiken.
 
Köpte rätt mycket :s och dyrt är det där...
Fick med mig det här:
EDIT: Allt förutom dressyrkavajen, stövlarna och hatten, för de ska jag köpa senare!
 
 
Nu blir det att levla Wera och sticka mot gåd för köpa saker till den rosa baseballtröjan!
 
 

   Yay!   

Imorgon sticker jag hem! 
Är helt slut efter att ha jobbat och slitit..
men har lagt in 1000 sc så imorgon blire shopping i nya butiken ;)
Har inte kunnat vara inne på SSO nåt så mina pållar har säkert röd smiley och kommer äta upp mig....
Om inte, förvänta er hög uppdatering imorgon eftermiddag, ciaoo!
 
Arkivbild - öhm.. såhär såg jag alltså ut för typ 2 månader sen och hade precis blivit sr :3
 

   Fakta om mig själv.   

Eftersom alla verkar följa den här trenden, så gör jag också det! :3
OBS! Taggen tagen av Nicole Seaknight på fireruby.blogg.se

SIMPEL FAKTA

1. Namn? Juliette Stardawn
2. Ålder? 16 år

3. Vart bor du? Vingården

4. Bor tillsammans med? Ensam med mina pållar ;_;

5. Husdjur? Inga o.o

6. Färg på ditt hus? Vitt?

7. När är du född? 1997

8. Vad gör du just nu? Packar, packar och försöker blogga huehue

9. Vilket år tar du studenten? 2016 trorja, im not sure ._.

10. Något jobb? Nope

11. När gick du upp i morse? Ungefär 08.30, blev väckt..

12. När ska du sova ikväll? Ska aldrig sova, YOLO FFS!

17. Dagens klädsel? Röd, blå och svart.

19. Dagens roligaste? Det är uppdatering, yeah buddy!

20. Har du många vänner? Yes

 

FAVORIT:

31. Färg?  Vit, blå och svart :s

22. Stad? Gyllenåsarnas dal, Moorland, Silvergladebyn.

 

SENASTE:

23. Personen du tänkte på? Nikki Westlake :3

24. Gången du var i Fiskebyn? En dag sen

25. Gången du var i Firgrove? En dag sen här med..

 

ANTINGEN ELLER:

26. Svart eller vitt? Vitt ftw

27. Fiskebyn eller Silvergladebyn? Fiskebyn

28. Randigt eller prickigt? Randigt

 

ANTAL:

29. Personer du hatar? Ingaaaa

30 Personer du älskar? Uhm, typ alla i klubben + några andra!

 

VEM

31. Hade du senast en KIK-konversation med? Min IRL buddy

32. Vill du kasta en sten i huvudet på? Dig, muhaha >:D

 

VAD:

33. Gör dig glad? Fina vänner, när de går bra i championat, få sc hehehehe.. Idk

34. Gör dig ledsen? dedu ;);)

35. Längtar du till? När södra Jorvik öppnar, nya hästraser, dressyrchampionat etc.

36. Ångrar du något i ditt liv? Isåfall vad? Ångrar några saker, sry hemlis!

 

ALLMÄNT OM STARSTABLE

33. När började du spela? Maj 2013

34. Första klubben du var med i? Autumn Woods typ

35. Har du haft en egen klubb? Vad hette den? Haha noo, är för lat för att ha en egen klubb ;)

36. Någon dröm? Idk

37. Hur många hästar har du? 4 för tillfället, två hingstar och två ston

38. Färg på orginal-hästen? Brunskäck, vit man och svans!

39. Antal starcoins? 500 c8

40. Antal Jorvik Shillings? 3457 tror jaaaa

41. Snyggaste jorvikbon HAHA? Finns typ ingen..?

42. Fulaste jorvikbon? Felix, Marley, Carney, Barney och Jasper..

 

VÄNNER

43. Första vännen? Alexandra Flowerlake

44. En vän du mår bra när du är med: Nikki Westlake och Mirre 

45. Någon som det är omöjligt att inte vara glad med: Wewe och Alli 8D

46. Någon du lärt känna som du aldrig trodde att du skulle känna: Öhm.. idk

47. Någon syster? Maybeebaby

48. Någon bror? Noooo

49. Är du gift? Nej 

50. Någon bästis? Har många guldvärda vänner ♥

51. Någon du önskar att du pratade mer med: Finns nåra, som t.ex Anna W, Jenny S mfl. De verkar som otroligt roliga personer! :3

52. Någon du har mycket minnen med: Comet Hearts å Alli 

             
  

 


   Onsdagsuppdatering - V. 27   

Hejsan alla!
En ny cool modebutik, The Fashion Barn, har öppnat i Silvergladebyn!
 
Modebutik:
- Den stora modebutiken, The Fashion Barn, i Silvergladebyn har fått in ett stort lass av de mest populära kläderna på Jorvik och slår därför upp sina portar tidigare än beräknat! Botanisera bland butikens olika kategorier! Upptäck nyheterna! Spana in alla favoritoutfits! Affären och dess utbud kommer förändras i framtida uppdateringar!
 
 
Modebutiken The Fashion Barn!
 
Nya kläder:
- Mängder av nya kläder kommer finnas i den nya modebutiken, The Fashion Barn. En utav de mest populära seten är det snygga dressyr-setet!
 
Det snygga dressyr-setet!
 
Highscore reset:
- Äntligen är det dags för ännu en nollställning av alla tävlingsresultat! Från och med idag har alla chansen att ta nya toppresultat igen! Lycka till allihopa!
 
Bug Fixar:
- Vi har gjort några små ändringar som innebär att man inte längre kan använda sig av lagg för att få bättre tider i races.
 
- En del dagliga uppdrag och tävlingar gav spelaren XP. Detta är nu fixat och de som de berör kommer nu ha rätt mängd XP igen.
 
Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
OBS! Jag bloggar från mobilen!
 
BRA; NYA KLÄDER, erhmagaaad!! Ska absolut dit och shoppa när jag kommer hem! Dressyrsetet är så feeeeint *-*
Äntligen, man kan inte lagga längre och kul att dom nollställde alla resultat!
 
DÅLIGT; Inget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   Fakta om Snowkiss   

 
Namn: Snowkiss    Smeknamn: Wera     Ras: Achaltekeer.
   Kön: Sto     Ålder: 4     Inriktning: Allround/fälttävlan      Ägare: Juliette Stardawn
___________________________________________________________________________
 
Snowkiss föddes en tidig morgon i oktober 2009. Hon föddes upp på ett stuteri i södra Jorvik. Båda hennes föräldrar har fina egenskaper som hon ärvt i generna. Tyvärr så dog Wera's mamma, Snowerose, bara några dager efter hennes födsel. Hon kunde inte få en "ny" surgatmamma, eftersom hon var svår att bli accepterad av dom andra stona. Så hon flaskmatatdes tidigt och det är en anledning varför hon är så trygg och säker bland människor. När hon var 1½ år, så förflyttades hon till Jorvikstallet hos Herman, som även började rida in henne.
2013 såldes Snowkiss till Juliette Stardawn och bor för nuvarande på Vingården.
 
Snowkiss är en framåt, nyfiken och otroligt social häst med hjärtat på rätt ställe.
Fromm som ett lamm och vänlig mot både djur som människor.
Hon är just nu under fortsatt utblidning av Juliette Stardawn och kommer skolas till en allround, ev. fälttävlans häst. Snowkiss kan redan några av de lättare dressyrmomenten och hoppar nästan över allt, både med och utan ryttare. Hennes enda ovana, är att börja gå iväg när man ska hoppa upp..
Wera har inga avkommor och har blivit placerad två gånger i tävling under den korta tiden.
 
 
 
 
 

   Ciao bloggen.   

Nu är det så att jag kommer åka bort tills fredag eller lördag, för ska slita arslet av mig..
Hue hue, ska måla hus D:
Får se hur det går, men kanske hinner fixa nått/några tidsinställda, men nu vet ni!
Ha det bra hörreni, så hörs vi snart 
 
 

   Svävande häst, wuut?   

Tydligen så är det okej för en häst att stå mitt ute i luften och chilla.
Fuck logic säger jag bara, en fail som SSO verkar ha lyckats med ;)
 

   Tävling - redigera en bild   

 
Yes, jag älskar att redigera bilder och rita så detta blir spännande 8D
Jag vet mitt tema och mina modeller blir Snowkiss och Jewelmist ;)

   Uppdaterat outfiten från idag.   

 
Uppdaterade outfiten ifrån idag och ändrade lite saker.
Här ser ni sakerna:
 
Tshirt - Vingården
Ridstövlar - LT present
Sadel - Firgrove
 
Är helt nedkärad i den här outfiten, tycker den passar Snowkiss superbra :3

   Lite uppdatering i bloggen   

Fixat nya bilder till headern och sidomenyn, eftersom jag är ju numera rödhårig, haha :3
Försöker fortfarande lösa varför headern "hoppar" när den byter bild :c
Klurigt, klurigt. Men om ni vet varför de kan va så, säg gärna till! :)
 

   Röd/blå - outfit   

 
 
Ryttaren:
Hjälm - Valedale (?)
Jacka - Firgrove
Handskar - LT present
Byxor - Fiskebyn
Ridstövlar - Marleys
 
Hästen:
Träns - Valedale
Vojlock - Fiskebyn
Sadel - Fort Pinta
Benlindor - Fiskebyn
Svansrosett - Fort Pinta

   Bilder från uppdrag, haha.   

Imorse så blev jag ÄNTLIGEN beundrad av vingårdens trädgård och fick därför hämta rosor.
 
Som tack fick jag denna tröja, dock visste jag redan om att jag skulle få den pga. att jag kan inte hålla mig ifrån att läsa spoilers haha!
 
Sen så skulle jag skjutsa och hämta Emma i GÅD, för hon skulle shoppa.
Haha, va? Ser ni hur hon sitter på min lilla Wera?
 
Speciellt när man hoppar är hon läskig, för hon sträcker ut armarna och skriker wiiiiiiiiiiiiiiie :O
 
Måste nog vara det mest randoma saken jag sett på ett tag här i SSO helt klart!
Men så himla kul ifall ens vänner kunde sitta sådär bakom ens häst :3

   Provridningen av Snowkiss.   

Hennes transport anlände kring 12 på dagen.
Direkt hon klev ur transporten blev jag kär i henne, hon strålade verkligen och såg så snäll ut.
Fick rykta, sadla och fixa henne helt själv och även här var det inga problem.
Jag, Thomas och en assistent till Herman, som tyvärr inte kunde komma, gick till VG's paddock.
 
När jag skulle sitta upp, tog hon något steg men annars gick det bra.
 
Värmde upp henne i skritt i båda varven, sen en lätt arbetstrav och nån volt.
 
 
Eftersom jag vill se hur hon är att rida i naturen, så red vi spåret som fanns i skogen.
Tog alla gångarter och hon kändes lite het ibörjan men precis sådär lagomt het.
Snowkiss verkar bli liiite piggare när man rider ute.
 
 
Efter det, så kändes hon fortfarande pigg och alert, så vi for ner till RH till B-delen.
Hoppade tre-fyra hinder och hon seglade över alla galant!
Men hon rev dock nått hinder, men det är sånt som händer.
 
 
Sen skrittade jag av henne påväg hem till VG.
Nu är det bestämt. Snowkiss ska få flytta hem till mig och alla kontrakt, försäkringar etc. är redan fixade.
Jättekul att nu har jag två ston och två hingstar! :3

   Det går framåt!   

YAY, bara 4 levlar kvar sen är Jewelmist färdiglevlad och jag kan fokusera mer på Wera och Walle :3
 

   Bytt hemstall!   

Nu har jag officielt bytt hemstall till VG!
Jag har under den senaste månaden packat, pratat med baronessan och Thomas mycket angående jobbet.
Ska hjälpa till på druvfältet och se efter hennes hästar i stallet. Men jag lovade Thomas att jag skulle hjälpa till hos honom så mycket jag orkade! 
 
Så nu hittar ni mig för det mesta i VG, är så spänd och det är så nytt.
Hoppas verkligen jag och mina hästar trivs!
 

   Utökning i familjen?   

Var runt och surfade på HästNet.se, för att jag letar yttligare en häst.
Men det fanns en som stog ut mer än de andra.
 
Lilla fina Snowkiss som är en cremellofärgad Achaltekeer.
 
Jag har bokat in en provridning redan imorgon, då hennes transport kommer till VG och är så spänd!
Kanske det kommer in yttligare än häst i familjen Stardawn? :3
 

   Kändiskåt?   

Det finns verkligen huuuuur många SSO bloggar som helst.
Vissa är mer kända än andra. Vissa får fanmejl, teckningar etc etc.
Man vet direkt vilka det är och kanske är det så att man blir lite starstruck när man ser dom personerna?
 
Men sen har vi dom där mindre kända bloggarna, där jag själv är inräknad.
Jag bloggar för skojsskull. Jag gillar att skriva av mig, lägga ut bilder och dela med mig av SSO. 
Jag skiter fullständigt i att bli känd, få fans som stalkar mig omkring i SSO osv.
Om jag blir det, är det bara plus kanten tycker jag.
 
Men sen så har vi dom andra bloggarna..
Nu säger jag inte att alla andra bloggar förutom min är kändiskåta, absolut inte men det finns ett antal.
De är såna bloggar som verkligen försöker bli kända, få den dära SSO statusen och fansen efter sig.
De vill vara storbloggarna i SSO och få ständigt höra hur bra deras blogg är.
Vissa försöker tillochmed bli vän med de kända bloggarna bara för att den personen är "känd".
Tycker synd om dom stackars bloggarna faktiskt..
 
De härmar allt från header, design till gud vet vad. Det verkar bara patetiskt i mina ögon.
Och inte nog med det, såna som HELA TIDEN gör reklam för sin blogg i globala.
Sure, jag har själv gjort det kanske 4 gånger, men har slutat med det nu.
Det verkar ganska desperat tycker jag. Man kanske kan skriva nån gång, det är helt okej.
Men att man skriver var tionde minut, hur tänker man då?
 
Är dom sååå desperata att få läsare att de måste göra reklam hela tiden?
Jag fastnar själv för bloggar jag själv hittar via länkar, kommentarer etc.
 
En blogg blir känd, enligt mig, hur bra inläggen är dvs. hur intressant och roligt personen skriver, om den har en fin design, något hos bloggen som gör att den blir känd för just den saken, en blogg som är sig själv.
 
Men om man ser på det stora hela, så varför vill man bli känd i SSO?
Det är bara ett onlinespel där vi rider runt på virtuella hästar och utför uppdrag.
Man tjänar inget på att bli "känd" egentligen, bara igenkänd.
Varför vill folk bli kända?
 

   10 saker ni troligtvis inte visste om mig:   

 
  • Jag är nästan alltid glad, hellre förlåta än att sura lixom C;
  • Jag äger inget husdjur i SSO.
  • Jag är 16 år IRL
  • Jag har satt en maxgräns på 5 hästar i SSO, har just nu 3.
  • Är översocial och älskar att träffa nya människor!
  • Har aldrig och kommer aldrig lagga med flit i SSO.
  • Slösar som fan, direkt jag får Star Coins, köper jag upp dom...
  • Mitt hemstall är just nu ML, men planerar att flytta till VG.
  • Har bara spelat SSO i cirka två månader.
  • Planerar att bli borgmästare i GÅD, så jag kan få alla kläder och utrustning gratis!
Tänkte börja med såna här listor ibland, så ni får veta lite mer om mig :3