Islandshästar till SSO ~   

Ikväll så fick jag något ryck av att redigera snabbt och jag tänkte de skulle vara kul att redigera en islandshäst.
Eftersom dom har två extra gångarter, passgång och tölt, så valde jag att redigera hästen i tölt :)
Det var lite klurigt plus jag hade inte tillgång till min ritplatta så resultatet blev inte som jag tänkt mig..
Manen och svansen är kaos, men what evaaaah! Hoppas ni gillar den ändå!
 
 
Men när jag redigerade bilden, så började jag spekulera om att ha islandshästar i sso.
 
Dom skulle vara lite större än ponnysarna som finns här nu, busig och tjorvig man, lite hovskägg på benen & finnas i olika färger. Men eftersom islandshästen är känd för sin tölt och passgång så skulle det vara otroligt kul om det kom till spelet också! Att efter arbetstrav, skulle islandshästen öka över till tölt osv.
Rätta mig om jag har fel, jag har ingen koll på gångarterna överhuvudtaget höhö.
Jag menar frieserhästarna fick ju sitt speciella utseende, dom var större + lyfter benen mycket mer elegant.
Så det skulle nog inte vara helt omöjligt med att få islandshästar till SSO.
 
Vad tror ni, skulle ni vilja ha islandshästar till Starstable Online? :)
 

   Stallflickan till undsättning!   

Nu har även jag inkallat stallhjälpen eller snarare en stallflicka som ska hjälp till i mitt stall.
Hon var inte sååååå jättedyr, 7 sc per dag tog hon. But she better be good..
 
 
Eftersom jag pluggar så mycket hinner jag knappt se efter mina fina havremoppar så dom kommer bara stå och damma i stallet :( Men not anymore! För nu ska tjejen (vet inte hennes namn oki?) hjälpa här hos mig 7 dagar framöver för att se om allt fungerar mellan hon och hästarna.
Egentligen hyrde jag henne för jag är lat och vill ha alla mina hästar i toppskick, okok..
 
 
 
Ska bli skönt att slippa sköta dom ett par dagar och spara js:na ;)
 

   Åsikt ang. sneakpeak på SJ ~   

Jag antar att ingen har undgått att se dom här fyra bilderna från sneakpeaken på Södra Jorvik som Star Stable teamet la ut för ett tag sedan. Och jag är precis lika uppspelt som alla andra som sett dessa bilder!
Omg, jag vill in nu, nu, nu, nu, nu! Jorvikstallet, havrefältet och "trollskogen" lockar mest när jag ser dessa :)
 
 
 
 
 
Jag tänkte gå emot strömmen om att analysera bilderna och istället skriva lite om mina förhoppningar och önskningar jag har till Södra Jorvik när det slår upp sina portar för oss! Ni får ursäkta min knäppa formulering då jag skriver det här i all hast, yeeeeah.
 
Hästraser. Gud vad jag vill ha nya hästraser till SSO! Och jag skulle tro att det är nästan helt klart 100% att det kommer komma nya, unika hästraser till Södra Jorvik. Arabiskt fullblod, andalusier, lippizaner, kallblod u name it! Dom gjorde ett väldigt bra jobb med att få både frieserhästarna och ponnyerna att bli unika så det skulle inte alls förvåna mig om de kommande hästarna blir liknande ;) Jag själv som är en kallblodshäst människa skulle avlida om det kom några grövre hästar som t.ex. nordsvenskar. 
 
Kläder, hästutrustning & allt där emellan - jag hoppas på riktiga dressyrsadlar, huvor och kunna ha fler alternativ till ändra hästens man och svans. Varför inte heller kunna ändra frieserns man till typiska frieserflätor?
Jag känner redan nu att det kommer komma massa fina saker till hästarna och jag troligtvis alltid kommer bli pank när jag går in bland shopperna i Södra Jorvik. Mest eftertraktat för mig är såklart ett helsvart westernträns!
Sen kläder till oss människor, där är jag helt öppen för förslag. Men jag hoppas fortfarande på shorts som man kan ha till sommaren ;)
 
Att kunna ha hemstall i Södra Jorvik, tror jag är självklart & mina största förhoppningar är om man kommer kunna bo i Jorvikstallet? I hope so, för då flyttar jag fort som attans! Dock lär det bli ganska fullproppat varje dag vid alla hemstall i SJ och i vissa stunder skulle jag nog dra mig en funderare om jag inte borde stannat kvar i VG? En annan sak jag har funderat på är att dom blåa transporterna (tummen upp åt det), om dom gör så man bara kan förflytta sig i Södra Jorvik? För jag hoppas verkligen inte att man måste på egen hand ta sig tillbaka till centrala Jorvik varje gång man ska dit. Usch vad jobbigt.
 
Sen vill jag ha nya championat och nej inte fler terrängchampionat tack!
Hellre hoppchampionat, dressyrchampionat eller westernchampionat :)
Och lite mer dressyrtävlingar - såna som man gör dagligen när man levlar, det hade varit något :D
Man har ju sett lite filer som skulle kunna vara något sånt.
 
 
Bild ovan ifrån Miranda Moonbell - som bloggar på Moonbell.blogg.se!
 
Där har ni några av mina funderingar, har ni samma förhoppningar eller helt andra önskemål? :)
 

   Morgonträning med Pelle ~   

Pågrund av alla mina skolarbeten och allt annat som tyvärr stått ivägen för mina hästar, så har Judy varit så snäll att se efter dom och promenerat dom i ett par dagar. Tack Judy!
Men eftersom jag idag kunde undgå ett par arbeten, så bestämde jag mig för att ta ut mitt nyaste tillskott i familjen, Popcheif, för lite morgonträning i ridhuset. Pelle är en sån mysig häst som tyvärr inte vet om hur stor han egentligen är, så ibland när han vill kela och puffa på en så kan det bli lite för mycket ;)
 
När vi red dit var det tyst, lugnt och det syntes inte alls många andra ekipage när vi passerade Vingården och fortsatte ner mot ridhuset. Tanken var först att rida utomhus, men sen kom jag på att jag inte ridit dressyr på väldans länge och tänkte att ridhusets A-del skulle troligtvis vara tomt såhär tidigt på morgonen. 
Men dock var det några andra där som tänkte samma sak som mig där och vi blev ett par personer som tränade samtidigt, men det blev inget krångel alls utan Pelle skötte sig som vanligt.
 
 
Inget hårt pass blev det, utan mer att köra lite volter för mjukgöra, halter för att se att han lyssna!
Skritt, trav och galopp blev det och jag måste bara säga att hans galopp är underbar, its lovely.
 
 
 
 
Mina planer för Popcheif är ännu oklara, men just nu känns det som att det lutar mot allround hållet. 
Alltså ingen speciell inriktning, men jag har märkt att han älskar att hoppa :)
 

   Ojdå...   

Hej på er! Kul att ni fortfarande kikar in trots min absolta kassa bloggning.
 
Jag har det jobbigt IRL, inte bara fullt med massa skolarbeten utan även andra personliga anledningar, så det är en av anledningarna till att bloggen varit kass i ett par dagar. Hemskt ledsen för det, men jag känner att mitt egna riktiga liv måste gå före ett "låtsas" liv, för det är exakt det det är.
 
Hoppas ni förstår & jag hoppas att efter den här veckan är jag på fötter igen och mer taggad än någonsin!
 
 
 

   Stallhjälpen! Onsdagsuppdatering ~   

Hejsan allihopa!
Vi får många fantastiska förslag från er spelare mailade till oss med tips om hur vi kan göra Star Stable bättre. En hel del av de funktioner som vi har lagt in har inspirerats av dessa utmärkta förslag! Större höbalar, benlindor, barbackaridning, och möjligheten att ta bort hjälmen för att kunna ta fina bilder är bara några utav förslagen vi fått som vi senare har lagt till i spelet.

Stallhjälpen:
- Under sommaren fick vi in många mail om att det är svårt att ta hand om alla sina hästar när man är borta på semester och inte hade möjlighet att logga in i spelet. Därför introducerar vi Stallhjälpen! Stallhjälpen är en tjej som tar hand om alla dina hästar när du är borta. Du aktiverar Stallhjäplen genom att gå in i ditt hemstall och klicka på anslagstavlan längst bort i ditt stall. Där väljer du hur många dagar du kommer vara borta och när du kommer hem efter semestern igen så kommer alla dina hästar må tipptopp!

Stallhjälpen!
Stallhjälpen!

Nya kläder:
- Nya kläder lagomt till hösten! Hjälmar, handskar, och coola sneakers är nytt i modebutiken The Fashion Barn i Silvergladebyn!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
____________________________________________________________________________
 
Min åsikt om uppdateringen; Ohh det här gillas otroligt mycket! Hur bra som helst med att kunna betala en viss summa för att få sina hästar matade etc. Tummen upp för den! Och äntligen har jag fått som jag ville, nya, höstiga kläder till The Fashion Barn! :) Ska kika in på dom i spelet & jag tror inte jag komme ut därifrån utan ;)
 

   ~   

 
 
 

   Uteritt med WR ~   

Igår skulle jag egentligen hållt en lektion för mina kära medlemmar i terränglaget, men mådde inte alls bra så flyttade den till idag istället!
Vi samlades vid Discot i Fort Pinta och pratade dels lite om klubbtävlingar, lagtävling, lagjackor & önskemål.
Efter det var det dags för en sista miljöträning för våra hästar innan vi startar hoppningen på fredag.
Så vi rörde oss ned från Fort Pinta och följde vägen längs vattnet upp mot vägen som ledde till Moorland.
Men tyvärr så var det folk som säkert tyckte det var spännande när en sån stor grupp rörde sig på led, så dom valde att hänga på. Dock så uppskattades det inte alls av oss..
 
 
 
För att få hästarna mer säkra så gick vi igenom både Moorlandstallet och Silvergladebyn med alla shopper.
Ingen häst reagerade negativt eller blev spänd så vitt jag vet och det kändes skönt!
Ibland blev det lite kaos både med folket som stalkade oss eller att folk gick in i varandra, men det löste vi snabbt med att ta en full galopp över vägarna och åkrarna!
Trots situationen så är jag så stolt över mina små vattenrosor ändå ;)
 
 
Till veckan kommer jag göra en lista på vilken ordning ni är i ledet, då det underlättar allt kaos, och den här listan kommer att vara rullande så ni inte alltid är på samma plats, Tack Vera för förslaget! :)
 
(Psst, ni som var intresserade av att hjälpa mig som ledare, kolla hit då!)
 

   Dafuq did i just watch... ~   

Om ni inte redan sett denna låt The Fox av Ylvis, måste ni absolut göra de!
Helt klart den knäppaste låten jag hört på länge, jag menar hatee-hatee-hatee-hoo! *-*
  
 
 

   Att sälja en häst..   

 Jag har länge gått och grubblat om att sälja en av mina hästar, för att rida och se efter sex hästar är otroligt tidskrävande och svider rejält i plånkan. Jag sa förr att min maxgräns av hästar är 5 för jag vill inte ha fler än så just nu.
 
Jag har känt ett tag att jag och min ponny Silvergaze aka Sigge inte klickat riktigt.
Han är en osäker ponny som varit med om mycket, som kräver massa tid och arbete. 
Det är därför jag känner att det är bäst om han får komma till ett hem där någon har tid för honom. Så jag blev kontaktad av en tjej som arbetat med problemhästar väldigt länge och jag kunde inte tänka mig ett bättre hem för min miniprins!
 
Sista dagen i stallet blev han välompysslad och fick en lååång ryktning.
 
 
Den av mina hästar som skulle ta de hårdast när Sigge är borta, var Jewelmist. De hade kommit varann väldigt nära och de var jobbigt att se dom gosa i boxen då de snart skulle skiljas åt..
 
 
Jobbigast för mig var när jag skulle lämna bort honom.. Han puffade på mig med sin mjuka mule och i nån sekund undrade jag om jag gjort rätt val?
 
 
En ponny är inget för mig och jag tror Sigge blir lyckligare hos den andra tjejen!
Han skulle nog annars bara stå och skruttna i boxen för tiden inte räcker till.
 
 
 

   Åsikt kring de nya ponnyloppet ~   

Idag så slutförde jag uppdraget om ponnyloppet och fick äntligen köra det omtalade loppet.
Jag tyckte redan den verkade mysig att köra när man fick "provköra" den första gången innan James pajade hindret...
 
 
Kul att köra lite blandad terräng mellan strand, buskar och skogsdungar.
Sen när vi kommer till musiken = juli likes thiiiiis 
Det visslande ljudet och den mysiga stämningen som musiken gjorde höjde hela loppet direkt!
Den var lagomt svår, även om min bångstyriga ponny med röd smiley vägrade hoppa eller svänga ett x antal gånger... SUCK.
 
 
 
Dock en nackdel med det hela ponnylopps-uppdragen var att man var tvungen att ha en ponny för kunna fixa dom. Man fick ju XP av att göra dom, vilket gör att vissa får lite plus XP medans dom som inte har en ponny inte har någon chans att få dom om de inte köper en ponny. Det gör att man nästan blir lite tvingad.
 
Dock så vet jag inte om man kunde göra uppdragen tills man skulle köra ponnyloppet?
Då det hade varit bättre om man fick bygga & sådant men loppet är bara för ponnysar.
 

   Den efterlängtade springaren. ~   

Jag hade ett riktigt tufft beslut om vilken av de svarta hästarna jag skulle köpa, då båda är otroligt snygga och jag tror de skulle fungera med mig utan att jag lessnar. 
Idag då det var dubbla sc så köpte jag 500 sc = 1000 sc.
Det resulterade i att jag äntligen hade råd att köpa nån av dom fina svarta springarna som fanns i Jorivk. 
 
 
Jag kollade på två hästar, provred båda två och den ena kändes lite nervigare än den andre.
Fortfarande här var det svårt för mig om jag ville ha en känslig, pigg lite yngre & därmed grönare häst eller en lite mer stabil häst med lite mer erfarenhet? 
Beslutet landade iallafall på den lite äldre herren då det kändes som att jag behöver en häst som jag kan börja fokusera mer på träning & tävling med istället för att miljöträna och börja ifrån marken som grund.
 
Hästen jag köpte är en 10 årig hingst vid namn Popcheif aka Pelle, som han också kallas.
Och vi klickade direkt jag satt upp på hans rygg. Den här hästen skulle jag ha med hem.
Det var Marley som var där som assistent, då James såklart inte kunde komma.. Suck.
Han var även snäll nog att ta lite bilder under min provridning i hans paddock.
 
 
 
 
 
Tycker ni jag gjorde rätt beslut eller skulle jag köpte den helsvarta istället? 
 

   Sorry ~   

Idag så ska jag ut & träna med ett par vänner på gym sen ev. ha lite fredagsmys haha!
Har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda åt er ännu, men om jag hinner får ni lite åsikter om ponnyerna, det nya ponnyracet och nått citat hit & dit ;)
Börjar även planera en ev. redigeringsserie som jag kommer ha som "julkalender", så om det är något som ni önskar, kan vara exakt VAD SOM HELST, gå in här & kommentera 
 
 
 

   2 besöksvärda bloggar:   

Det är inte alltid lätt att synas i den stora mängden av SSO-bloggar, och det är riktigt tråkigt :(
Därför kan en annan SSO blogg göra en god gärning och länka andra bloggar som kanske inte får den uppmärksamhet som den förtjänar. 
 
Jag har valt dessa bloggar, för dom är verkligen jättebra bloggar båda två!
Dom båda har blandade inlägg, fina bilder och en egen touch på bloggen :)
 
Så jag tycker ni verkligen ska besöka dessa två:
 
Matilda Greenstone
&
Adrienna Darkbell
 
Så bomba dom med uppmuntrande kommentarer och gör en god gärning för nån annan! :) 
 
 
 
 

   The wild sky - outfit ~   

Tyckte de skulle vara roligt att ta lite annolunda benlindor istället för vanliga svart, blåa eller vita ;)
Så slängde ihop det här ~ kul att få en liten egen personlig touch i den.
 
 
Ryttaren:
Hjälm -  Fiskebyn
Tshirt - VG's trädgård
Handskar - Silvergladebyn
Ridbyxor - Fort Pinta
Ridstövlar - Silvergladebyn
 
Hästen:
Träns - Valedale
Sadel - Firgrove
Vojlock - Firgrove
Benlindor - Fort Pinta
Rosett - Fort Pinta
 
 

   Utfodring till hästarna ~   

Förut var jag otroligt himla noggrann med att varenda häst i stallet skulle få dagligen mat, vatten och ryktning.
Men sen hände det något, jag har faktiskt ingen aning själv haha.. :S
Jag slutade mata mina hästar regelbundet, sket i det och orkade ändå inte göra det.
Men de gjorde ju såklart att jag nästan aldrig ville ställa upp i championat, jag menar, en röd smiley? Nej tack.
 
Så istället så har jag börjat bara mata hästen jag levlar & EN championathäst.
De underlättar både för mig och min plånka ;)
 
 
Dock så är de ju en nackdel om jag vill ha en annan häst osså är den suuuperseg ;(
 
 

   Skumt ~   

Har ni fått samma sak när ni försöker starta Star Stable?
 
 
Undra om det råkade komma fram nått material som inte var tänkt... Eller håller på fixa nått bugg eller dylikt.
Hmm, surt för jag ville spela NUUUUU :(
 
 

   Provridning av Tellus ~   

Detta eviga tänkande om vilken svart häst jag ska inskaffa mig, är fortfarande igång.
Trots jag fått massa bra tips och fördelar med båda hästarna, så är jag osäker på om jag kommer lessna på den ena eller den andra. Så när jag pratade med Manda & Anna på Kik, så berättade Manda att jag kunde få provrida hennes fina nya häst Thundersmash aka Tellus. Han är en svart häst med bläs och fyra strumpor.
 
 
Sagt och gjort så började jag rida hennes häst och jag vart helt bortblåst av hans utseende.
 Valde att rida i närheten av hans hemstall Steves, på lite åkrar och vägar för se hur han rörde sig :)
 
 
 
 
Jag är helt såld på den här hästen & nån gång i helgen kommer nån av de svarta springarna att flytta in till mitt stall ;)
Frågan är bara vilken av dom....
 
 

   Kaos, kaos & kaos..   

Jag tänkte fota de nya hästarna för att ge er min åsikt och betyg på dom, men de är fullt med folk ÖVERALLT. Och samma är det när man ska göra uppdragen och man kan knappt nå fram till NPC:n som man ska tala med utan att man måste vrida och vända på sig för att få upp pratbubblesymbolen.
 
Så jag fotar allt senare och visar er ;) Men tänkte istället nämna en annan sak som gör mig otroligt frustrerad.
Det är när ett x antal människor står till exempel runt den nya ponnyn. Alla är uppspelta och vill gärna ta en liten titt på den nyanländna, gulliga ponnyn. Det finns säkert några som vill fota och ksk lägga ut på bloggen, sen så är det massvis med folk ivägen kan jag förstå är jobbigt.
Men det ger absolut ingen orsak till att vara rent utav otrevlig!
 
Varför behöver ni slänga ur er elaka kommentarer, som t.ex. ÅH flytta din fula häst härifrån, NU KAN JAG INTE FOTA TACK VARE ER!!, Tack så mycket, nu skiter jag i det här för ni bara förstör hela tiden. osv.
Jag såg ett ännu par elakare kommentarer från olika personer.
Är det så svårt att fråga snällt?
Eller ännu bättre, ignorera spelarna som är ivägen eller kom tillbaka senare?
Blir så less på detta ohövliga beteendet att jag bara vill kasta en sten på något :(
 
 
 

   Nytt race exklusivt för ponnyer! ~   

Hejsan!
Ett nytt race exklusivt för ponnyer är nytt i denna veckas uppdatering!

Ny tävling:
- Systrarna Penny och Polly är två nya tjejer på Jorvik. De vill bygga en tävling som bara ponnyer får tävla i, och de behöver din hjälp! Rid till ponnypråmen i Fort Pinta och prata med Penny. Du måste äga en ponny för att kunna slutföra dessa uppdrag och ställa upp i ponnytävlingen.

Hjälp Penny och Polly!
Prata med Penny!

Ponnyer:
- Två till supersöta ponnyer har kommit till pråmen i Fort Pinta. Rid dit och kolla in dem!

Oemotståndligt söta!
Oemotståndligt söta!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
________________________________________________________
 
BRA: Roligt med en tävling endast för ponnysarna, hoppas på att de är som ett champis!
Sen två jättesöta ponnysar kom också, men ville hellre ha den flax leverfärgade/silversvarta hästen som stor häst :S
Överväger att kanske köpa den flax leverfärgade/silversvarta ponnyn ändå, det beror på hur den ser ut i spelet ofc och hur dyr ;)
 
DÅLIGT: Hade inte hoppats på mer ponnysar :( Vill ha en annan hästras tack!
 
 


   Onsdagsuppdatering idag!   

 
^ såhär ser starstable sidan ut just nu och jag är spänd över vad som kommer att hända! :D
 
VAD JAG HOPPAS HÄNDER:
Att vi får en ny hästras, mer plagg och utrustning, ett dressyrset till hästen och release datum till Södra Jorvik.
 
DET JAG TROR HÄNDER:
Är nog kanske små uppdrag med nån NPC, kanske nått plagg eller hästras :)
 

   Seg bloggning idag ~   

Hej på er godingar, idag kan bloggningen bli lite seg och jag tror jag tar en bloggfri dag :)
Är ledig imorgon så ska redigera lite bilder och förbereda lite roliga inlägg åt er, i hope hahah.
Så resten av veckan kommer bestå av minst 3 inlägg per dag, ha det fint! 
 
Nu ska jag levla lite, eftersom jag fortfarande är i level 13 med min lilla Snowkiss :$
 
 
 

   A girl & her pony ~      Planerat hästköp?   

Obs - mitt blogg.se är superknäppt så blir mellanrum, kan inte byta rad eller centrera texten & bilden :)


När jag kollar i mitt stall så känns det som att något saknas, men vad kan jag inte sätta fingret på... Jag har en brun häst, en skäck, en riktigt mörkbrun frieser, en cremello & en grå ponny. Jag gillar dom allihop men trots det så kändes det som att jag ville ha en "basic" färg på en häst. Inga speciella tecken, inga appelkastat mönster, inga prickar = inget speciellt.

Och det var då det slog mig, jag vill ha en svart springare. Det var det!  Jag har länge suktat efter det engelska fullblodet i Valedale, men köpte istället friesern när den kom.Så när jag och Sylvie stod och beundrade den gyllende fålen vid Vingården, så träffade vi Evelina. Vi gick från Sylvies önskade hästköp, och vandrade vidare till mina. Jag berättade om att jag ville ha en svart häst och de började genast övertyga om vilken jag skulle köpa.

Så nu har jag beslutsångest. Båda hästarna är så himla fina och känns som en "Juli"- häst. Men to be honest, lutar det mot den helsvarta fullblodet, för den känns mer som en häst jag skulle passa med. Jag är en sån person som kan ha flera hästar av liknande färger och ser inget problem att ha två svarta hästar.


Vilken häst tycker ni jag passar med, utan eller med tecken? :)

   FML.   

Känslan när man ska nästan slutföra sin bild och ritprogramet krashar och man har inte sparat....
UGH, tappade ritlusten precis och vette tusan när jag orkar rita klart den..
Men det vart ingen arab typ. Gjorde om de mer till ett fullblod, halvblod kinda thingy.
 
Så här långt hann jag igår och tänk er att den nästan var klar :(
 
 
Ni som undrade, så använder jag mig utav gråskala när jag ska rita mer realistiska hästar^
 

   Längtan efter Södra Jorvik..   

Anna kidnappade mig ned till stranden vid ridhuset och tillsammans stod vi och stirrade drömmande.
Man kunde skymta söta flugsvampar och Anna spekulerade att det kommer komma blått uppdrag om dom, typ som att plocka svamp eller dylikt. Själv ville jag bara behålla svamparna som prydnad i stallet :S
 
 
Vi fortsatte utforska stället och sprang istället mot stranden vid nilmers högland.
Där såg vi blandannat staket högst upp, som jag i vilket fall, aldrig sett!
Så jag hoppas verkligen dom blir klar snart, för jag avlider ):
 
 
 
 
Sen började Anna spåra ur i slutet & det är en annan historia ;)
 
 
 

   Planerna idag ~   

Idag kanske de inte blir asbra bloggning, men..
Ska försöka ta tag i levlingen, göra alla blåa, rita klart min arab & sen sticka ut med kompisar :)
Då vet ni!
 
 
 

   Dags att...   

.. rita lite granna i Photoshop!
När jag fick se Justine rita och sen såg Sylvie's otroligt fina bild så blev jag taggad att ta upp mitt målande.
Så den här kvällen ska jag ägna tid åt att rita ett arabiskt fullblod.
Jag menar look at them, rena rama sagohästarna, även om jag hellre föredrar kallblod ;)
 
 
 
^ Jag äger ingen av bilderna ovan, utan sökte på Google och fann dessa på bukefalos.com :)
 
 Skulle ni vilja att jag la ut min bild här sen på bloggen, eller bara hålla mig till SSO? 

   Orange & Black ~   

Kände för att slänga ihop något orange och mer höstigt, så here you have it.
 
 
Ryttaren:
Keps - Valedale
Glasögon - Fort Pinta
Tshirt - Marleys
Handskar -  Silvergladebyn
Byxor - Silvergladebyn
Ridstövlar - Silvergladebyn
 
Hästen:
Träns - Fort Pinta
Vojlock - Fiskebyn
Sadel - Firgrove
Benlindor - Fiskebyn
Svansrosett - Fort Pinta
 
 

   Fler hästraser innan Södra Jorvik?   

Jag är inte ensam om att vilja ta min häst över till Södra Jorvik och utforska stället. Gud vad jag längtar!
Själv ska jag ta med mig min starthäst Firerain för han ska få inviga stället, lät cheesy ikr..
Men iallafall så hoppas jag på massa nya hästraser där.
 
För jag tror de kommer komma MAX 1-2 nya hästraser till där vi är nu innan Södra Jorvik öppnar.
Jag menar, nästan alla stall har alla boxar fyllda med hästar och det är nog bara några stall kvar som fortfarande har några ynka platser kvar att fylla, t.ex. stallet i VG & båten i FP.
Och att om dom nu skulle fylla dom, kommer de inte komma mer raser till Centrala Jorvik.
 
 
Men sen så byggde dom ju ut stallet vid Marleys för få plats med alla Appaloosor, Painthästar och Holländska Varmblod. Så det är inte helt omöjligt med att dom gör liknande för andra stall.
 
Men det jag vill komma med i det här lurkiga inlägget är att jag vill att dom sparar några hästraser som man trånar efter, till Södra Jorvik. Då blir det dubbelt så roligt och dom kan fokusera mer på att bli klar med Södra Jorvik.
Så därför tror jag att man inte alltid kan hoppas att de ska komma en ny hästras varje uppdatering utan mer mindre som kanske nåra plagg eller så. Jag menar hur kul skulle de vara med att galoppera över till Södra Jorvik och kunna köpa ett arabiskt fullblod, en lipizzaner eller andalusier?
 
Tycker ni att dom borde fortsätta fylla på med hästar i Centrala Jorvik, eller spara dom till Södra? :)
 

   Solnedgångsritt med Wera ~   

Igår efter jag fixat klart alla uppgifter som fanns att göra på Vingården, bestämde jag mig för att ta ut Snowkiss på en lugn runda runt i Jorvik. Solen höll på gå ner, men det beskymrade inte mig något!
Så jag sadlade på henne och såg till att hon inte hade några svullnader eller andra skador, men som tur var kunde jag inte hitta några och det var bara att tuta och köra! :)
Eftersom jag ville göra något med hennes man och svans,som ivanliga fall är vågig och lång, så valde jag att knoppa hennes man och fixa hennes svans mer "tämjd" haha. Tycker hon blev ganska söt ;)
 
Vi skrittade förbi Steves gård och ner mot Fort Pinta. Det passerade bilar, men det var inget som Wera brydde sig om, då hon bara frustade nöjt och fortsatte trampa på.
 
 
 
 
När vi kom ner mot vattnet och strandkanten, så gick vi istället ner mot skogsdungen som fanns bredvid där.
Och där, släppte vi alla krav och bara lunkade runt bland träden och snåren.
 
 
 
 
Avslutade med att galoppera på fältet utanför Barney och lät hon få sträcka på benen, oj vad hon verkade nöjd!
 
 
 

   Sa du party?   

Eftersom det är fredag, så är det lika med extra mycket js från Vingården och såklart discot i FP.
Så jag och Anna pallrade oss mot Fort Pinta, där vi shakeade våra rumpor och dansade loss!
 
Precis innan hade jag inskaffat mig ett par snygga pilotbrillor för 69 SC vid Fort Pinta, som jag rockade loss.
Dock tyckte Anna att jag såg väldigt bitchig ut :(
 
Sen körde vi på och körde på våra flashiga dansmoves som jag tror många blev häpnade över ;)
 
 
 
 
Sen helt plötsligt blev vi störda av en vild glittrande pyssling vid namn K8!
 
 
 
Ytterst trevlig fredagkväll med två muppar..

   Ugh..   

Mitt internet hemma är nere för tillfället, vilket är en anledning till att jag varken kan spela eller blogga :(
Så hemskt ledsen och direkt internet fungerar, slänger jag in lite inlägg och bilder!
Ha en bra fredag annars hörni!
 

   Dat hezt ~   

Ville tillägga detta inägg till mina goda vän Sylvie Yellowstone's gudomliga häst Lemonspot.
 
 
Jag menar, look at that fejs^ hur kan man säga nej till en sån goding?

 

   Glasögon & Solglasögon ~   

Hejsan alla!
Ge din karaktär en stark personlighet med ett par glasögon eller solglasögon!

Glasögon och solglasögon:
- För första gången i Jorvik kan man nu köpa glasögon och solglasögon! Du hittar dem i den nya butiken Glasögonfortet i Fort Pinta! Rid dit och kolla in dem!

Om du är en Lifetime-medlem så finns det ett par unika glasögon i Lifetime-shoppen i Moorland!

Du hittar solglasögonen och glasögonen i Fort Pinta!
Du hittar solglasögonen och glasögonen i Fort Pinta!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
__________________________________________________
 
BRA: Kul att vi LT-medlemmar fick ett par gratis, men oj sicken liten uppdatering. Seriöst, bara glasögon.. Men det måste också betyda att Star Stable teamet håller på med något större, hm. Undra vad det är?
 
DÅLIGT: Inte att brillor var snygga, plus ganska dyra och jag kommer nog inte inskaffa mig ett par tyvärr.
Plus liten uppdatering :/
 
 
 

   Riktigt läsvärt.   

Läste ett väldigt inspirerande och bra inlägg av Daphne Southwood som jag tänkte fler tjejer framförallt ska läsa genom och tänka till. Här är länken till inlägget, läs och flera av er kommer säkert ändra uppfattning om er själva :)
 
 

   Wine - outfit ~   

 
 
Ryttaren:
Hjälm - Firgrove
T-shirt - Vingården
Handskar - Silvergladebyn
Ridbyxor - Fort Pinta
Ridstövlar - Fiskebyn
 
Hästen:
Träns - Observatoriet
Sadel - Stallet Gyllenblad
Vojlock - Moorland
Benlindor - Fort Pinta
Svansrosett - Fort Pinta
 
 

   Walk through fire.   

PJUUUH, är äntligen klar med min bild på Jewelmist. Och är hur nöjd som helst! 
Hon är den andra hästen ifrån element-serien som jag gör och hon har såklart eld som sin förmåga ;)
 
 
Stort © på bilden, rör ni dör ni gott folk! ;)
Hoppas ni gillar den och ge gärna tillbaka kritik!
 
Info om bilden:
Redigerad i Gimp 2.8.0, har 19 lager och tog cirka 1 h & 40 minuter!
 

   Hemma!   

Nu är jag hemma igen och är super trött... Så förvänta er tyvärr inga inlägg mer idag :(
Hörs imorgon ;)
 

   NPC som jag ogillar mest..   

.. måste bli kära lilla lilla James i Fort Pinta.
^ Bild lånad ifrån Star Stable Wiki som grundades av Esmeralda Silverforce!
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om honom, utom att jag tycker han är en dryg snorunge som bara latar sig hela dagarna. Han tror han är en riktigt bra affärsman och tjänar cash, men i dom flesta fallen så failar han. Så vi stackars ryttare måste springa och hämta hans borttappade paket, leta själva efter skattkistan och hämta bommar som trillat ned från stenbron. SUCK.
Usch, jag gillar han verkligen inte och jag verkar inte vara ensam om det heller!
TACK OCH LOV!
 

   Uppdatering av sprickor ~   

 
 
^Lånad bild ifrån Anna Waterdawnannawaterdawn.blogg.se!
__________________________________________________________________
Vi fick ju reda på förra veckan, från Star Stable, att de skulle göra stjärnorna "blåare" och lättare att se eftersom det var många som tyckte det blev svårt att hinna se och fånga stjärnorna. De skulle fixa det tills nästa uppdatering, vilket var i den här onsdagsuppdateringen. De höll de dom hade lovat och gjorde både så att stjärnorna blev segare och starkare i färgen. Det gjorde att de som tyckt de var svårt förut, skulle få det lite lättare att klara uppdraget :)
 
 
Bilden ovan är hur synliga de blå stjärnorna var innan uppdateringen.
Tycker de är stor skillnad om ni tittar på Annas bild ovan, som är hur dom ser ut nu.
Och ja,g menar, ser ni den ens? Så svagt var det och jag vet inte huuur många gånger jag blev frustrerad när jag misslyckades.. Tills jag hittade tipsen så var det hopplöst!
 
Efter den här uppdateringen så har dock vissa personer klagat på stjärnorna, att nu är dom alldeles FÖR synliga och gillar att de var mer utmaning när de var mer "osynliga". Men jag tycker uppdateringen är asbra, nu kan jag fånga varenda stjärna utan att bli frustrerad och vilja slita av mig håret.. uhm, höhö. :S
Så nu gjorde Star Stable en förbättring av något som vissa upplevde som svårt, men sen klagar folk igen på att den förra var bättre då de var mer realistiska eller vad man nu kan säga. Stackars Star Stable, de sliter som djur för att uppfylla våra önskningar men sen blir det inte bra nog ändå :(
Men hiss från min sida!
 
Hur tycker ni, blev det bättre sen uppdateringen eller sämre? :)

   Jag är kär ~   

 
 
Är sååå himla glad att jag köpte min fina Snowkiss, eller Wera som hon kallas.
Hon är verkligen min favorithäst att redigera och hennes färg är 2 die 4 *-*
Det var egentligen inte meningen att jag skulle inskaffa henne eftersom jag var osäker på om jag ens gillade hennes färg och utséende, + hon var dyr... Men två av mina vänner övertygade mig och jag är så tacksam att jag följde deras råd! Hon kommer aldrig säljas så länge hon levler..
 

   Lugn dag today!   

Eftersom jag måste packa hela kvällen idag och ska ha en liten myskväll med mi family så blir det en bloggfri dag idag:) Jag ska till stockholm tidigt imorgon bitti och kommer vara där hela helgen!
Plus eftersom jag ska ändå göra lite tidsinställda åt er vill jag spara mina idéer till helgen så jag vet vad jag ska blogga om! 
Låt det som en bra deal? Äh skitsamma, nu blir de så huehue c8
 
 
 

   Osynlig..   

Eftersom Mirre's ponny såg läskig ut så gömde jag mig med mina ninjaskills bakom en buske.
 
^ser ut som ett ägg förövrigt.
 
Men jag tror helt ärligt Mirre är omänsklig för hon hittade mig nästan direkt och hennes ponny började käka på mig. Mitt nya nyårslöfte blir helt klart att förbättra mina skills ;)
 
 

   Terrängledare ~   

 
Klubben som jag är med i, Water Roses, har Manda med hjälp av Anna, gjort om den och vi ska satsa på tre olika grenar som är hoppning, dressyr och terräng/fälttävlan. Manda håller i hoppningen, Anna dressyren och de skulle hållas testlektioner för att få fram terrängtränaren! Och eftersom jag är så pass intresserad av terrängridning så tänkte jag att de skadar inte att pröva. Sagt och gjort, så skulle jag hålla en test lektion för Anna.
MEN istället så höll jag lektion för Manda, Mille, Anna och Lily :o
 
 
Jag började lektionen vid paddocken, där de värmde upp sina hästar noggrannt i alla gångarter innan vi begav oss mot den lilla skogsdungen i utkanten av själva Vingården. Körde ett lugnare, mjukstartspass och gav dom uppgifter som att trava mot hindret, fatta galopp, hoppa, behålla galoppsprången hela vägen upp för backen och avsluta med ett hopp. Upprepade detta och avslutade med att köra omvänt :)
 
 
 
Dom var superduktiga allihopa och jag tyckte lektionen flöt på bra! :)
Sen överraskades jag av det här i gruppchatten kort efter..
 
 
 
Yay, supertaggad på det här och vill ni läsa mer om hur klubben utvecklas, läs här!
För jag är urkass på att förklara hähä, men jätteglad att jag blev en av ledarna :)

   Tävlingsoutfit ~   

 
 
Har äntligen lyckas krafsa ihop mig en hyfsad outfit som ni ser ovan^
 
Ryttaren:
Hjälm - Marleys Bondgård?
Jacka - Valedale
Byxor - Silvergladebyn
Handskar - Silvergladebyn
Ridstövlar - Marleys Bondgård
 
Hästen:
Träns - Marleys Bondgård
Vojlock - Fiskebyn
Sadel - Valedale
Svansrosett - Fiskebyn?
Benlindor - Fort Pinta
 
 
 
 

   Nytt deluxe-set i Moorland!   

Hejsan alla!
Ny delux-utrustning till din häst i denna veckas uppdatering!

Ny deluxe-utrustning till din häst:
- Nu har Moorlands deluxe-utrustning kommit till Jorvik! Du hittar den i utrustnings-butiken i Moorland. De matchande benlindorna hittar du i dekorations-shoppen i Fort Pinta! Detta deluxe-set hör ihop med Moorlands deluxe-kläder som redan finns på Jorvik!

Snyggt Deluxe-set!
Snyggt Deluxe-set!

Nästa vecka:
- Vi är väldigt glada att kunna berätta för er att glasögon och solglasögon kommer i nästa veckas uppdatering! Våra Lifetime-medlemmar kommer få tillgång till ett speciellt par i Lifetime-shoppen i Moorland!

Ge din karaktär mer still och attityd med ett par coola brillor!
Ge din karaktär mer still och attityd med ett par coola brillor!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
_________________________________________________________
 
BRA: Blir häftigt med lite brillor och ett plus i kanten att vi LT-medlemmar får ett speciellt par ;) Plus jag tyckte om vojlocken väldigt mycket, så ni kanske ser den i min garderob framöver!
 
DÅLIGT: Hyffsat liten uppdatering, gillar inte ML-setet, tycker det ser slafsigt ut tyvärr.. Och jag vet inte vad jag tycker om solbrillorna ännu, för om jag ska vara ärlig, så tror jag inte att jag kommer gå omkring med dom :S
 
 
 

   Snart onsdag ~   

 
Och det menas med uppdatering, aaaah!
Eftersom vi fick uppdrag förra veckan med sprickorna och en ny fraktion, så tror jag dock inte att vi kommer få några nya uppdrag tyvärr. Hoppas istället på lite nya höstkläder och utrustning till hästen för det skulle verkligen vara passande att fräscha upp garderoben innan vintern ;)
+ ett dressyrset till hästen skulle inte heller sitta fel med en ordentlig dressyrsadel :)
 
Hoppas ni på något annat, som t.ex. hästraser?
 
 

   Den sista sommardan ~   

 
 ( inte min bästa redigering men w/e - hade tråkigt :'c )
 
Silvergaze har fått slappa otroligt mycket den senaste tiden och det tycker jag han är värd. Han har haft det jobbigt tidigare och förtjänar att få ligga på latsidan. Så när jag skulle gå ner till hans och mina ston's hage, så fann jag han sådär. Skrattade otroligt mycket åt hans gulliga min och var snabbt fram med min mobilkamera, resultatet ser ni ovan! Några solstrålar smet in i bilden, men jag tyckte de placerade sig väldigt snyggt!
 
Kanske var idag den enda dagen som var riktigt varm och vem vet, imorgon kanske det blir de typiska kalla höstvädret? Men min lilla Sigge verkade helt oberörd där han låg och njöt av sommarvärmen.
 

   Favoritkaraktär i SSL   

Jag har hamnat i en SSL fas igen och jag kan sitta och köra om dom om och om igen, trots att jag nästan kan dom utantill! Speciellt SSL 4, där man får "vara" Alex och med hennes häs Tin-Can.
Jag måste erkänna att Alex & hennes häst är mina absoluta favoriter i SSL, trots att jag gillar varje soulrider men det är något speciellt med just henne.
Kanske är det hennes utseende, attityd eller bara det att hennes häst är så grymt söt att jag favoriserar henne.
Hm, lär bli ett mysterium men Alex is the shit! Så är det bara ;)
 
 

   Ajabaja.   

Det var ju planerat att ha min tävling som började idag, men känner att jag hellre sparar den tills vidare!
För under den här veckan har jag så mycket i skolan och den närmaste tiden med, så det är ett under att jag ens kan spela och blogga om SSO :)
 

   Come fishyfishy   

.. komsi komsi små gäddor, annars då j*vlar. :(
Har stått här i cirka 5 minuter utan att ha fått en endaste gäddäckel och börjar bli misstänksam över om det ens finns kvar några gäddor i vattnet eller om nån tagit alla. HMM.
 
 
 

   Regnig uteritt ~   

När jag kollade ut genom fönstret imorse så verkade det vara molnigt och lite kyligare än vanligt.
Himlen var grå och solen var bakom ett tjockt lager av moln och det verkade inte spricka upp..
Jag som hade tänkt rida ut med Firerain idag, suck tänkte jag, men istället så lite senare när jag fixat klart i stallet, så sprack det upp och det blev betydligt finare på himlen. Men det fanns en nackdel.
Det spöregnade rejält och jag var orolig att det skulle bli värre och börja blixtra då Ragge har blivit riktigt rädd för blixtar och åska sen olyckan. Men istället tog jag modet och red ut, trots att de regnade så otroligt mycket.
 
Jag klädde mig varmt och tog på mig min svarta regnkappa och satte på Firerain hans utrustning. Valde att ta westernsadel och träns då han känner sig bekvämmare i det när vi bara ska ut och rida fritt.
Vi skrittade från Vingården och ner mot Baronessans ridhus.
 
När vi kommit ned till ridhuset, så stannade vi till utanför vid pålarna, där man kan binda fast hästen.
Jag var fortfarande osäker på om jag ville fortsätta uteritten eftersom redan nu var vi riktigt blöta och var inte riktigt hundra på om regnet skulle minska..
 
Men eftersom Firerain kändes så fin och alert, trots vädret, så fortsatte vi mot ängen bakom ridhuset.
Gräset var dyngigt och ifrån varje steg som Ragge tog, så lät det som ett slafsande ljud. Vi mötte ett par buskar dit men min lilla kille brydde sig inte, utan försökte så gott han kunde, att lirka sig förbi dom.
 
Ute på ängen var det lugnt och jag kunde släppa efter på Firerain's tyglar. Han trampade stabilt under mig och jag satte igång han i trav sen övergick till galopp. Vi körde lite volter och galopparbete i en liten uppförsbacke, för stärka hans ryggmuskler och få han mer fokuserad.
 
Men plötsligt så tvärstannade han och jag var nära på att trilla ur sadeln! Han reagerade på nått som fanns borta vid trädet och stirrade tomt åt det hållet ett tag. Jag lät han lugna ner sig lite innan han började stoja. Vädret måste fått han att bli lite mer nervig, osäker och stojig så jag lät han få röra sig lite mer.
 
Tog ett sista galopparbete med honom innan vi pallrade oss hemåt.
Väl nere i stallet blev han välompysslad och fick lite morötter som belöning, själv tog jag en lååång varmdusch och en kopp varmchoklad! :)
 

   Ops.   

Hade gjort ett par inlägg som skulle publiceras, men visar dom imorgon istället :)
Ursäkta för den halvkassa bloggningen, men for ut och åt på stan helt spontant och därför blev det som det blev haha! :)
 
 
 

   Tips - Sprickorna   

I onsdags då vi fick nytt uppdrag och skulle stänga sprickor, rädda Silvergladebyn etc. och jag tyckte det var helt okej med att stänga sprickorna. Tänkte inte så värst mycket på det utan gjorde det bara för att få klart uppdraget, som förövrigt var döbra! Men sure, jag blev lite smått irriterad i slutet då de tog väldigt lång tid att stänga sprickorna..
Sen nu så ska man stänga sprickorna runt om i Jorvik för att förbättra den nya fraktionen som man fick.
Suck säger jag bara. Jag gillar inte alls att göra stänga sprickorna och brukar alltid faila sönder på dom.
 
MEN, sen så läste jag runt på lite olika bloggar om lite tips, så tänkte dela dom med er andra stackare som brukar faila som mig, höhö!
 
1. Ha tålamod! Vissa sprickor kan gå snabbare att stänga än andra, men de tar dubbelt så lång tid att stänga dom om man blir arg och superfrustrerad.
 
2. Ha på ljudet i SSO! Jag brukar annars stänga av ljudet och lyssna på min egna musik på spotify, men sanningen är att man kan "höra" när dom blåa stjärnorna kommer. Det låter som ett väsande ljud och kan underlätta väääldigt mycket! Plus du hör när du failar och missar en stjärna.
 
3. Vinkla bakåt din dataskärm! Genom att vinkla bak din dataskärm, som troligtvis tyvärr bara går att göra på laptops, så blir dom blåa stjärnorna starkare i färgen och du ser dom lättare!
 
4. Håll koll på kanterna och i dom "svåra" områderna! Som ni vet så dyker det även upp stjärnor i den gråa skuggan runt om och det kan vara lätt att missa och även i mitten av cirkeln, då de kan vara svårare att skymta där.
 
5. Håll kvar din pil! Ibland, väldigt ofta, så kommer det en eller två blåa stjärnor där du precis tog en stjärna. Så var beredd på att det kan dyka upp en där du precis klickat.
 
6. Stäng sprickorna under din levlingsrunda! Vissa, ink. jag, tycker att det är drygt att springa kors och tvärs över Jorvik för att enbart stänga sprickor så därför brukar jag ta dom medans jag levlar istället! På så sätt blir det mycket mer effektivt och inte lika jobbigt.
 
Så, det var några av mina tips till er och två bloggar som jag fick nåra tips ifrån är:
Hedvig NorthallGenevieve Nightbard