Darren och Akilles.   

 
Hittade en liten redigering som jag helt glömt av, så beslöt mig för att imorse göra klart den.
Slängde in en fjording för att liva upp bilden lite och detta är då Darren och hans häst Akilles. Haha, väääldigt svårt att försöka göra om Npc:n Lisa till en kille, men tror jag nästan lyckades! Blivit en hel del redigeringar på senaste tiden, men jag hoppas det inte gör något. Har haft fullt upp, men ska försöka knåpa ihop ett par inlägg åt er!
 
 
 
Och här är orginalbilden:

 
 
 
 

   Fjordingarna.   

I denna veckans uppdatering, så fick vi träffa kallterna. Kallterna hade två hästar med sig när vi träffade dom vid Isporten. Två fjordhästar i färgerna musblack och brunblack. Det visade sig att vi inte kunde köpa dom ännu, som många trodde när dom fick se fjordingarna i spelet. Utan vi får helt enkelt stå och dregla lite på dom.
 
 
Dom var större än ponnyerna och aningen mindre än våra starthästar. Perfekt storlek anser jag! Dom var betydligt mycket gulligare i spelet än vad jag anat och jag kommer få det svårt att slita mig ifrån dessa godingar. 
Vill att den 10de ska komma nu! :)
 

   Light.   

 
 
 
 

   Jättarna i stallet.   

 
Jag gillar inte att ha så mycket hästar runt omkring mig i stallet, utan att jag får för mig att jag vill skicka iväg dom. Skulle aldrig klara av att ha 10 hästar i stallet samtidigt, tack o lov för hästön! Men nu idag så fick jag något ryck att jag skulle ta hem alla storhästar jag har köpt under året. Så hämtade hem mina jättar från ön. Jag älskar verkligen storhäst-modellen och jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag inte ska köpa nå fler av samma ras. Men jag faller tillbaka lika snabbt i mitt hästmissbruk.
Vissa är ponnyfantaster, andra nordsvenskfantaster - jag är helt enkelt storthäst fantast!
 
 
Jag har två andalusier, en frieser och en frisisk sporthäst. Samt min tinker, som är där för levlas!
Gillar någon av er storhästarna också? :)
 
 
 
 

   Sa du uppdrag?   

Jag gillar att inte göra huvuduppdragen direkt dom kommer till SSO. Iallafall inte dom första dagarna. Varför? Dels för jag inte vill trängas bland andra spelare och knappt få en skymt av NPC:n. Den andra anledningen är för att jag ska få längta lite och ha något att göra när jag inte har annat i SSO. Hålla mig sysselsatt lite. Inte bli så hypad och sönderspoilad i globala eller folk runt omkring. Så nu äntligen ska jag prata med Lisa och se vad hon har att säga! :)
 
 
 
 

   Nedfrusen veterinär.   

Har sett på lite olika bloggar om ett hemligt, gömt uppdrag där man ska leta reda på en veterinär som har blivit nedfrysen. Veterniären var på samma plan som professor Elsa Einstein, när det krashade i Dinodalen. Jag försökte själv leta reda på henne, visste att hon var vid ett träd inne i skogen. Men efter flera förjäves försök, gav jag upp och sökte hjälp hos käre Alicia Starnight.
 
Snäll som hon är, sprang hon till Dinodalen för att hjälpa mig hitta den försvunna kvinnan.
 
 
Efter lite virrande i skogen, skymtade jag en blå siluett som låg vilandes mot ena trädstammen.
Hon var verkligen blå och fin, men helt nedfrusen och stel. Omöjlig att ge oss några livstecken.
 
 
 
Tappade bort Alli påvägen ner ifrån skogen och försökte tappert ta mig ner därifrån själv.
Resulterade i att jag fastnade på en bro och krockade i ett x antal träd och stenar.
 
 
 
Gillar gömda uppdrag, även om jag nästan alltid behöver liiite hjälp ifrån vänner att klara dom!
Har ni hittat veterniären? :)
 

   På frusen mark ~   

 
 
 

   Utsikt från kikaren.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 

   Fjordingarna ~   

Nu har det blivit klart och bekräftat att den nya speciella rasen är Fjordhästar. Och dom kommer redan den 10:de December. Fjordhästar har stått mig nära hjärtat så jag blev såklart överlycklig när jag fick reda på detta. Innan vi fick se bilder på de kommande hästarna, så var jag lite orolig hur dom skulle se ut. Jag ville absolut inte att dom skulle likna ponnyerna, utan vara större, ha fint kraftigare huvud och den där ståtliga manen. Tyngden lättades då jag först såg hur dom såg ut på en bild, som dom troligen råkat av misstag lägga ut.
Dom visade sen upp två olika fjordhästar på nyhetshemsidan. 
 
En snabbredigering jag gjorde av det två nya fjordhästarna.
 
Jag kommer garanterat att inskaffa mig en fjording, och samtidigt som jag skriver detta, så är det musblacken som lockar mest. Det lär komma i fler nyanser senare och det kommmer säkert sluta med att jag har flera av dessa godingar i mitt stall sen. Eftersom deras bakgrund på orginalbilden är i Dinodalen, antar jag att dessa två kommer klara kylan precis likadant som Nordsvensken. Så nyfiken på denna hästras!
 
 
 

   The dino's roar.   

 
 
Helt makalös plats, ett av mina favoritställen i Dinodalen just nu! Att man kunde se hela skelettet ligga begravd i snön, gjorde allt bättre. Trodde nämligen det bara var huvudet som skulle ligga synligt!
 
 

   En rejäl utvärdering imorgon!   

Ursäkta mitt lite kassa bloggande sen onsdags, har bara haft mycket att stå i. För att nämna, har jag velat utforska varenda vrå och sten inne i Dinodalen. Så imorgon kommer det bli en hel del inlägg om just Dinodalen, tanker och funderingar! Sen måste jag tacka kära Esmeralda Silverforce för blogglänken, läsarantalet har skjutit i taket!! Hon må vara bekant hos er läsare, men för guds skull, besök henne och hennes magnifika blogg!
 
 
Vi hörs mer imorgon! :)
 

   Snöigt värre.   

Gjorde en supersnabb edit på sisådär 10 minuter, måste bara säga... ÄLSKAR DINODALEN!
 
 
 
 

   Idag öppnar det!   

Idag är dagen med stort D. Dagen då Dinodalen öppnar för oss spelare!
Jag kommer inte blogga något idag, då jag vill hinna ta lång tid på mig att utforksa dalen noga, så kanske jag har något intressant att återkomma med dagen efter. Ha så roligt och rid inte vilse bland de stora träden ;)
 
 
Jag och Firerain är redo, är ni?
 
 

   Två outfit ~   

Här är två outfit som jag bär med mig i ryggsäcken till imorgon, som ombyte eftersom det lär behövas!
Båda är varma och mysiga, så jag hoppas på inte frysa när jag är inne i Dinodalen.
 
 
 
Till dessa har jag med ett par solbrillor, som jag nog inte lär behöva, men bara för attitydens skull ;)
 

   Tankar kring Dinodalen ~   

Imorgon smäller det. Äntligen kommer vi få yttligare ett område som vi kan utforska varenda vrå i. 
Tänkte dela med mig lite av mina nuvarande åsikter, förväntningar och hopp på detta nya område.
 
En exklusiv tjuvkik på vårt helt nya område: Den gömda dinosauriens dal!
 
Miljön: Det är ingen hemlighet att det är snö där, massor massor med snö. Stor granar och träd med bladlösa kronor. Mysiga stigar där man lär gå vilse ett x antal gånger. Fina lyktor som guidar en till rätta, höga berg och stenar som en fin detalj. Jag hoppas det lär vara "djupsnö" i vissa områden, då det blir att hovarna försvinner bakom någon slags "snöeffekt". Det hade varit riktigt grymt! Hoppas det finns hemstall, någon by och mysiga stugor att gömma sig i när snöfallet är som värst. Får en känsla av att hela Dinodalen ligger uppe i Norrland, nästan högst upp och kylan där är ganska påfrestande. Många "eldar" vill jag se, så man har möjlighet att värma sig när man går runt där inne.

Karaktärerna & uppdragen: Vi har fått en liten inblick på vilka karaktärer vi kan möta inne i Dinodalen och lite kring deras personlighet. Jätteroligt att vi kommer möta Nic Stoneground där inne, troligen hjälpa honom med hans krashade luftballong. Alla karaktärer verkar underhållande, men min favorit hittills måste nog vara Igor och hunden Swedenborg. Väldigt nyfiken på storylinen och dialogerna, då jag tycker sånt är roligt att läsa. Angående uppdragen så antar jag att det skulle kunna vara mycket kring just Nic Stoneground, men även kanske hjälpa till kring en by, se till det finns eld och andra nödvändigheter i kyla. Nä, är helt klart öppen för alla slags uppdrag!
 
Vi har sett honom förr och vi kommer se han igen...
 
Kläder & utrustning: Eftersom klimatet där är så pass kallt, kan jag tänka mig att det troligtvis kommer bara finnas varmare kläder där. Stickade tumvantar och mössor, tjocka jackor och tröjor, halsdukar, "täckis-kläder" eller dylikt. Jag tror absolut inte det är helt omöjligt att få in såna saker till spelets affärer, då dom utvecklats enormt inom spelet på en kort tid. Saker till hästen skulle jag kunna tänka mig benlindor, tjocka vojlocks och bara allmän utrustning. Det ultimata skulle vara att få in ländtäcken att rida omkring i till våra övriga hästar som inte alls tål kylan som nordsvenskarna. Får vänta och se. Hoppas verkligen inte dom brassat på med priserna och allt är såå dyrt!
 
Fina starka och härliga Nordsvenskar!
 
Hästraser: Dom har redan avslöjat att en ny slags häst ska komma inom en snar framtid. Många tankar lutar mot att det är Fjordhästen dom snackar om. Det vore inte alls helt omöjligt då många spelare önskat den rasen och den hästen tål kyla - så den skulle kunna finnas tillgänglig att köpa i Dinodalen. Jag själv vill ha en fjording för dom är grymt fina och jag är uppväxt med både nordsvenskar och fjording. Skulle bli att ta in lite av min verklighet till spelet! En annan ras jag hoppas kunna finna där inne är Shire och Islandshäst. Det vore otroligt mäktigt att rida runt på en maffig Shire, eller en ruffsig islänning. 
 
Övrigt: Angående det här med att bara Nordsvensken kan klara av kylan där inne, tycker jag känns lite skumt. För det första anser jag att iallafall Tinkern skulle kunna vara lika tålig som nordsvensken, då den har oftast betydligt mer behåring och är minst lika kraftigt byggd. Dom har förtusan samma form i spelet! Och nu när kylan blir påfrestande för alla andra hästar, hoppas jag INTE att dom blir lika sega som ponnysarna i level 1. Då går jag hellre... 
 
Där fick ni höra lite tankar kring min sida, får se om något stämmer imorgon! :)
 
 

   Ute med bjässen.   

 
I samband med att jag skickade iväg två hästar till hästön, så passade jag på att ta hem min tinkergrabb Bigknight aka Birk. Jag har inte hunnit vänja med med hans form, hovskägg och personlighet ännu, så tänkte detta var ett ypperligt tillfälle att lära känna honom lite mer. Eftersom vädret såg lovande ut idag, så passade vi på att strutta omkring i skogsdungen som låg nära Vingården. 
 
 
 
Inga större oklarheter hände mellan oss och han bara gick på som ingenting. Han är lika ball som han ser ut!
Vi mötte inga övriga ekipage förutom ett litet ponnyekipage som galopperade hejdlöst förbi. Birk bara frustade lite, vinklade öronen men höll sig i skinnet. Stabilare och obrydd häst får man leta efter.
 
 
 
Låg några små stockar längst vägen och jag ville utmana Birk aningen, se hur han är att hoppa.
Eftersom han är ganska kraftig och tung i sin kroppsbyggnad hade jag inte räknat med något speciellt hopp, utan mer snubbel och tramp över stocken. Har nu lärt mig att man inte ska ha fördomar om hästar. Birk bokstavligentalat flög över stocken och man kände hur taggad han blev. 
 
 
Mysig uteritt och jag har gillar Birk mer och mer för varje stund jag spenderar med honom.
 

   Åsikt om de nya hästarna ~   

 
I onsdags i samband med klubbhuset och kläderna, anlände tre hästar till Valedale. Alla hade nån form av rödteckning, såsom Fux och Red/Strawberry Roan. Det var två ponnysar och en arab som hittade hit. 
 
 
Strawberry Roan Ponny: Denna ponny har en otroligt fräck färg och detaljerna som bläsen är makalösa. Färgen må vara lite för röd, men jag tycker det ger hästen karaktär. Man kan anta att hästen ser rakad ut. Synd bara att färgen hamnade på en ponny och inte en vanlig häst, då t.ex. jag inte är ett stort fan av ponnysar. Dock kul att se att SSO teamet vågar sig på lite mer ovanliga färger och detaljer. Den får 8/10 av mig.
 
 
Mörkfux Ponny: Denna ponny hamnade i mångas hjärtan direkt den anlände. Såg på flera sociala medel att dom hade köpt denna ponny. Jag förstår dom, ponnyn är jättegullig och färgerna är snygga! Samma problem här som med den övre ponnyn - hade hellre sett denna färg på en häst i orginalform. Gillar speciellt brytningen i färg i man och svans. Tyvärr ingen ponny som jag skulle kunna tänka mig i mitt egna stall, men den får 8/10 av mig. 
 
 
Eldigt Fuxfärgad Arabiskt Fullblod: Det var just den här hästen som jag drog mina ögon extra länge på. Jätteroligt med en lite eldigare fux, mörka detaljer kring huvudpartiet och en skjuten stjärna i pannan. Detta är en häst jag absolut skulle kunna tänka mig i mitt stall - detta är nog en av dom snyggaste araberna i spelet. Denna ska jag i framtiden köpa, frågan är bara när! Den får 10/10 av mig.
 
Alla hästar som anlände idag, var superfina och fanns inge större att klaga på.
En av de mer lyckade onsdagsuppdatering gällande hästar skulle jag tro.
 

   Äventyren väntar.   

 
( Insåg precis, jag måste fota mer bilder utan levlingsutrustningen haha..)
 

   Discohatt.   

När jag levlade i Moorland, så gick jag spontant förbi Lifetime-shoppen. Skulle bara kika för skoj ifall jag glömt något där eller bara dykt upp något sådär omärkt. Blev förvånad när jag klickade för det visade sig att det låg en discohatt där som jag inte visst någonting alls om. Hade varken hört eller sett det förren nu!
 
 
Hatten var i en sån där skrikig babyblå färg med detaljer länge bandet på hatten. Ingen hatt som jag i vanliga fall skulle bära, då den är ganska svår att para ihop med resten av utrustningen. Men kul att få fler föremål till oss Lifetime-spelare! När jag lämnade Moorland var jag iallafall en hatt rikare.
 
 
Jag har varit ganska aktiv på att kika på nyheterna, bloggar och andras IG-konton. Men ingenstans har det nämnt någonting om att det finns en hatt åt oss spelare. Inte vad jag vet iallafall.
Om det är så att det bara är jag som missat det, gör det inge större sak. Men om fler inte vet om detta och det inte ens har nämnts på varken deras hemsida eller FB, så är det bristande info till oss spelare. Får hoppas på att dom gav detta som en överraskning som vi själva skulle upptäcka :)
 
 

   Sådärja!   

Håller på med Iceclouds levling för fullt och har precis fått upp honom till level 11.
Det tar sin tid men när man ser denna skylt, blir man mer motiverad till att fortsätta!
 
 
Denna skylt är en av dom bästa man kan få i spelet, helt klart!

   Free running!   

Hade en tävling på min Instagram för ett tag sen, då en av vinnarna ville ha sin IRL häst springandes på en äng. Var bökigt att måla om i stort sätt hela hästen, men gillar resultatet!
 
 
 

   Kom igen Juli!   

Idag ska jag spendera min dag med att levla. Haha ja, ni hörde rätt!
Juliette Stardawn som avskyr att levla och har mer än hälften av sina hästar under level 15, ska levla.
Det går faktiskt om man har en rutin man följer, bra musik och tänker på belöningen!
 
 
 
 

   OMG!   

Vill in nu, åhh längtar så otroligt mycket till onsdag nu!
Någon annan som också längtar? :)
 
   Pumpatävlingen.   

Nu iår tillsammans med Halloween-uppdateringen, så anlände den efterlängtade pumpatävlingen igen.
Tävlingen påminner väääldigt mycket om spelet "Pac-man" och SSO's egna pumpatävling går ut på samma sak. Samla alla objekt i laburinten, se upp för spökerna och hitta utgången så snabbt som möjligt.
 
 
Jag hann aldrig testa tävlingen förra året, nej ursäkta, låt mig omformulera mig. Jag orkade inte testa den.
Haha, hade dock hört många av mina vänner och folk runt omkring att den var jätterolig så nu iår tog jag mig i kragen och fick det överstökat. Jag prövade tävlingen nåra få gånger, men gud vad dålig jag var!
Hamnade i fängelset hela tiden, skrek när jag såg ett spöke just runt hörnet och tiden hann nästan gå ut innan jag lyckades pallra mig mot utgången!
 
 
Måste säga att det är väldigt roligt med dessa typer av tävlingar som dyker upp kring speciella högtider.
Miljön var urläcker och hela konceptet som SSO har byggt upp kring det här, är jätteroligt! Hoppas verkligen att det kommer liknande utmaningar till kommande högtider, såsom jul och påsk. Trots vi har "dela-ut-julklappar-i-släden-leken" kring jul, så skulle jag älska ännu en tävling.
 
 
SSO har lyfts otroligt mycket kring uppdrag och tävlingsmässigt sen jag började spela i maj 2013.
Jag kan ju bara tänka mig vilken otrolig resa vissa spelare har sett som spelat ända sen starten!
 

   The sun.   

 
 
 

   Att vara klubblös.   

 
"Glöm inte bort att du måste vara medlem i en Ridklubb för att kunna komma in i klubbhuset…"

Igår på uppdateringen så anlände inte bara tre nya hästar och ett x antal klädesplagg, utan även ett väldigt efterlängtat klubbhus för alla ridklubbar som finns i spelet. Vad jag hört och sett från andra spelare så verkar klubbhusets funktioner, utseende och struktur vara helt makalöst. Utifrån bilder ser det väldigt vackert ut, stilsamt och stort. Kan förstå att detta underlättar så fruktansvärt mycket för alla som är med i en ridklubb. De kan planera sina möten, aktiviteter osv, helt ostört. Även veckoplaneraren verkar vara smidigt för alla klubbmedlemmar. Varför har jag inte sett det med egna ögon, kanske ni undrar?
 
Rid till Silvergladebyn och kolla in din klubbs nya tillhåll!
 
Jo, jag är nämligen klubblös. Jag kommer inte alls in där just nu. 
Så för mig var denna del av denna uppdatering inte intressant och det här är nog en nackdel med att vara klubblös. Den lär nog dock intressera mig senare, om jag väljer att gå med i en klubb.
Trots jag har varit med i ett x antal klubbar genom mitt SSO år, så är det skönt att vara på egen hand.
Tänkte dela med mig några av mina för- & nackdelar med att vara klubblös.
 
FÖRDELARNA;
- Va så oaktiv du vill utan att riskera att bli kickad! (Vet vissa klubbar som inte alls har så strikt dock)
- Gör vad du vill, när du vill! Du har inga tider att passa alls!
- Du har en stor frihet och behöver aldrig känna någon press.
- Kortfattat; du spelar på dina egna villkor, tider och regler. Kör ba!
 
NACKDELARNA;
- Alla dessa fördömda klubbförfrågningarna, dom driver mig till vansinne!
 - Man kan lätt bli rastlös av att inte ha aktiviteter, vilket kan minska spelsuget.
- Apropå aktiviteter, man missar alla dom roliga lekarna, ridlektionerna och utmaningarna.
- Man kan inte vara i klubbhuset.
- Man missar all trevlig gemenskap i klubbchatten och hänga med medlemmar.
- Man har lättare för att öppna upp sig rent socialt om man är i en klubb, är svårare om man är blygare och klubblös nämligen. 
 
Såg nu att den övervägande delen var nackdelar, men även om det är en rolig spelupplevelse att vara med i en klubb, klara jag mig som ensam varg just nu.
Tills jag hittar en klubb jag stormtrivs i, kommer ni se mig strutta omkring klubblös!
 
 
 

   Ovisade bilder.   

Ni som följer mig på Instagram (@Jstardawn) har nog redan sett dessa bilder, men ni andra som inte gjort det så här är ett par redigerade bilder som jag har gjort nu under min bloggpaus-period.
 
 
 
 
 
 
Redigera och måla är nog något av det roligaste jag vet! Många i SSO communityn har börjat redigera och jag tycker det är riktigt roligt att följa folks utveckling. Jag själv har utvecklats en hel del och älskar att pröva nya tekniker och våga mig på utmaningar. 
 
 

   ~   

 
 
 

   Oförväntat.   

Det var inte meningen att jag skulle börja blogga igen, jag hade inte ens planerat att bli aktiv på SSO.
Men man vet aldrig hur förvånad man blir hur livet tar en vändning. Jag har saknat att skriva, dela med mig av mina bilder, tankar och funderingar. Saknat att slita för få en sån intressant och rolig blogg att följa, så de som kikar in, stannar. Jag minns hur mycket jag slet sen jag började blogga. Jag minns hur lycklig jag var när jag om och om slog mina besökarrekord. Jag har saknat den här känslan av att uppnå något. Att ge och få. Därför ger jag inte upp om detta ännu utan tar igen med nya krafter.
 
 
Jag knåpade ihop en snabb design nu på kvällskvisten och planerar redan nya inlägg.
Jag hoppas ni är lika spända som jag är på detta. Nu kör vi!!